Danezul Florin Purge, născut în România, cel mai vârstnic gimnast la CM de la Rotterdam

Gimnastul Florin Purge (38 de ani şi 6 luni), născut în România, dar care va reprezenta Danemarca la Campionatele Mondiale de gimnastică, de la Rotterdam, va fi cel mai vârstnic concurent din cadrul competiţiei care va debuta la 16 octombrie, în Olanda.

127 afișări
Imaginea articolului Danezul Florin Purge, născut în România, cel mai vârstnic gimnast la CM de la Rotterdam

Danezul Florin Purge, născut în România, cel mai vârstnic gimnast la CM de la Rotterdam (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Secretarul general al Federaţiei Române de Gimnastică, Mircea Apolzan, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că Florin Purgea a plecat din România la finalul anilor 1980.

"Florin Purge s-a pregătit la Oradea, cu antrenorul Cristian Balint, până la plecarea în Danemarca, la finalul anilor 1980. El a făcut parte şi din lotul naţional de juniori şi din cel de seniori, iar apoi şi-a continuat cariera în Danemarca. A ajuns antrenor, dar a şi concurat şi o mai face. După cum vedem chiar şi la această vârstă, el încă intră în concurs", a spus Apolzan.

Forul internaţional de profil a anunţat listele oficiale cu gimnaştii care vor concura la Campionatele Mondiale din Olanda, pe acestea regăsindu-se 589 de sportivi, din 69 de ţări. Conform regulamentului în vigoare, listele pot suferi modificări până cu 24 de ore înaintea debutului în competiţie.

La polul opus, rusoaica Anna Dementieva este cea mai tânără gimnastă, ea urmând a împlini 16 ani în luna decembrie.

Echipele României care vor participa la competiţia din Olanda au următoarea componenţă:

Feminin - Sandra Izbaşa, Ana Porgras, Diana Chelaru, Raluca Haidu, Cerasela Pătraşcu, Gabriela Drăgoi şi Amelia Racea

Masculin - Marian Drăgulescu, Flavius Koczi, Robert Stănescu, Ovidiu Buidoşo, Cristian Băţagă, Adrian Bucur şi Marius Berbecar

Loturile României vor pleca spre Olanda duminica viitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici