Daniel Funeriu: Aşteptările noastre pentru Jocurile Olimpice din 2012 sunt mai mari de acum

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, a felicitat, joi, lotul de scrimă, revenit cu medalii de la Campionatele Mondiale desfăşurate la Paris, şi a declarat că aşteptările României pentru JO din 2012 au devenit mai mari în urma rezultatelor din acest an.

15 afișări
Imaginea articolului Daniel Funeriu: Aşteptările noastre pentru Jocurile Olimpice din 2012 sunt mai mari de acum

Daniel Funeriu: Aşteptările noastre pentru Jocurile Olimpice din 2012 sunt mai mari de acum (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Este foarte important pentru naţiunea noastră că, în aceste momente atât de dificile, avem parte de asemenea bucurii. Sportivii de la scrimă au demonstrat, prin perseverenţă şi prin dăruire, că suntem încă o forţă în sport. Cel mai mult vreau să remarc faptul că echipa de spadă a luptat până la capăt, reuşind să învingă chiar şi Germania, despre care se ştie cât de puternică este la această disciplină. Cu siguranţă că, de acum, aşteptările noastre sunt mai mari, mai ales pentru Jocurile Olimpice din 2012", a spus Funeriu, la sediul Agenţiei Naţionale pentru Tineret şi Sport (ANTS), unde i-a primit pe sportivi cu flori şi cu şampanie.

Preşedintele ANTS, Doina Melinte, i-a felicitat pe campioni şi pe preşedintele Federaţiei de Scrimă, Ana Pascu: "La Campionatul Mondial de la Paris s-a văzut că România este acolo sus în acest sport. Vreau să îi felicit pe toţi campionii, pe toţi antrenorii şi, mai ales, felicit preşedintele federaţiei, doamna Ana Pascu, pentru că a făcut foarte multe pentru acest sport".

Medaliat cu bronz, atât la individual, cât şi în competiţia pe echipe, sabrerul Cosmin Hănceanu a declarat că succesul de la Paris îl motivează în vederea JO din 2012: "Suntem foarte fericiţi pentru medalia obţinută la echipe şi sperăm să obţinem mai multe medalii în competiţiile viitoare. Medalia de la individual mi-a dat foarte multă încredere în ceea ce priveşte participarea la Jocurile Olimpice de la Londra".

Ana Maria Brânză, campioană mondială cu echipa la spadă, l-a invitat pe ministrul Funeriu să asiste la antrenamente de scrimă şi chiar la competiţii: "Este prima dată când l-am văzut pe domnul ministru. Cu această ocazie l-am invitat în sala de antrenamente. Poate va veni şi la competiţiile importante".

Conform preşedintelui ANTS, Doina Melinte, sportivii medaliaţi la CM de la Paris au fost deja premiaţi financiar conform legii, cu menţiunea că spadasinele, campioane mondiale, au primit premiile dublate, în baza unei prevederi legale. Astfel, sportivele medaliate cu aur vor primi câte 42.000 de lei.

Echipa feminină de spadă a României, formată din Anca Măroiu, Ana Maria Brânză, Simona Alexandru şi Loredana Iordăchioiu, a câştigat, vineri, medalia de aur în finala Campionatelor Mondiale de scrimă de la Paris. România a învins, în finală, cu scorul de 35-26, echipa Germaniei.

Delegaţia României a mai obţinut două medalii de bronz la aceeaşi competiţie, una prin Cosmin Hănceanu, la proba individuală de sabie, şi una prin echipa masculină de sabie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici