Daniel Popescu, locul întâi la sărituri la prima etapă a Cupei Mondiale

Gimnastul Daniel Popescu s-a clasat pe prima poziţie în finala de la sărituri, joi, în cadrul primei etape de Cupă Mondială de la Doha, în timp ce Răzvan Şelariu a ocupat locul şapte în aceeaşi probă.

31 afișări
Imaginea articolului Daniel Popescu, locul întâi la sărituri la prima etapă a Cupei Mondiale

Daniel Popescu, locul întâi la sărituri la prima etapă a Cupei Mondiale

Doar doi gimnaşti au reprezentat România la prima etapă de Cupă Mondială, de la Doha, încheiată joi. În finala probei de sărituri, Daniel Popescu a încheiat pe prima poziţie, fiind notat cu 16.187. Pe podium au mai urcat japonezul Okiguchi Makoto, cu 16.037, şi portoricanul Luis Rivera, cu 16.000. Răzvan Şelariu a ocupat doar locul 7, din opt finalişti, cu nota de 15.550.

În prima zi a finalelor, miercuri, ambii gimnaşti români s-au clasat pe locul patru, dar în probe diferite, Şelariu la sol, cu nota de 15.400, iar Popescu la cal cu mânere, fiind notat cu 15.600, la egalitate cu ungurul Berki Kristian.

La competiţia din Qatar au participat gimnaşti din 38 de ţări, 129 la masculin şi 29 la feminin, etapa fiind prima din calendarul de opt al forului internaţional de profil.

Gimnastica feminină românească va avea reprezentante în Cupa Mondială abia din etapa a doua, programată la Cottbus, între 11 şi 13 aprilie. "Vor participa la Cottbus, Steliana Nistor şi Sandra Izbaşa. Steliana Nistor a revenit de la concursul bilateral din Franţa după două evoluţii foarte apreciate la paralele şi bârnă, în timp ce Sandra Izbaşa îşi contină programul de refacere. Pot spune că suntem pe calea cea bună cu lotul feminin, înaintea competiţiilor mari din acest an, care vor culmina cu Jocurile Olimpice", a declarat secretarul general al FR Gimnastică, Mircea Apolzan, pentru MEDIAFAX.

La etapa de Cupă Mondială de la Cottbus vor participa şi gimnaştii Daniel Popescu, Răzvan Şelariu şi Flavius Koczi. Organizatorii evenimentului au anunţat că vor participa 225 de gimnaşti din 42 de ţări.

Următoarele etape de Cupă Mondială sunt programate astfel: la Maribor (Slovenia, 25-27 aprilie), Tianjin (China, 14-15 mai), Moscova (Rusia, 29-30 mai), Ostrava (Cehia, 25-27 septembrie), Glasgow (Scoţia, 17-19 octombrie) şi Stuttgart (Germania, 14-16 noiembrie).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici