David Popovici, calificat în finala probei de 100m liber cu un nou record mondial de juniori

La Campionatul Mondial de Nataţie găzduit de Budapesta, David Popovici a concurat azi în a doua semifinală, fără să-l aibă concurent pe Caeleb Dressel, campionul olimpic al probei.

1406 afișări
Imaginea articolului David Popovici, calificat în finala probei de 100m liber cu un nou record mondial de juniori

David Popovici, cali

Popovici a terminat cursa cu timpul 47.13 secunde, nou record mondial de juniori. El merge în finala de mâine cu cel mai bun timp. Românul a concurat pe culoarul 4 şi nu l-a avut adversar pe Caeleb Dressel, campionul olimpic al probei de 100 de metri liber.

Americanul nu a concura în semifinale din motive medicale. El era marele rival al lui David Popovici. Americanul se calificase cu al doilea timp în semifinale. Sunwoo Hwang (Coreea de Sud) i-a luat locul lui Dressel.

„Decizia retragerii a fost luată de staff-ul Statelor Unite împreună cu Caeleb, antrenorul lui şi echipa medicală. Hotărârea vine pe fondul unor probleme medicale. Încă nu ştim dacă va putea concura în probele următoare”, se arată în comunicatul echipei americane.

Finala probei de 100 de metri liber este programată miercuri, de la ora 19:20. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici