David Popovici - candidat pentru cel mai bun tânăr sportiv european din 2021

Înotătorul David Popovici e unul din cei cinci finalişti care "luptă" pentru Premiul Piotr Nurowski, o distincţie acordată de Asociaţia Comitetelor Olimpice Europene (EOC) pentru cel mai bun tânăr sportiv european din 2021, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

181 afișări
Imaginea articolului David Popovici - candidat pentru cel mai bun tânăr sportiv european din 2021

David Popovici - candidat pentru cel mai bun tânăr sportiv european din 2021

Ceilalţi patru nominalizaţi ai EOC sunt Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică) şi Adriana Vilagos din Serbia (atletism).

Votul şi ceremonia de premiere vor avea loc în timpul seminarului EOC din Samorin, Slovacia, în perioada 25-26 noiembrie 2021, câştigătorul luând acasă o bursă de formare de 15.000 euro.

Locul doi şi trei, primesc 8.000 euro şi, respectiv, 5.000 euro, în timp ce al patrulea şi al cincilea clasat vor primi câte 3.000 de euro.

David Popovici a reuşit în 2021 să câştige o medalie de aur la Campionatele Europene de Seniori în bazin scurt, trei medalii de aur la Campionatele Europene de Juniori, să doboare două recorduri mondiale de juniori la 100 şi 200 m liber şi să se claseze pe locul 4 la JO Tokyo 2020, la 100 m liber.

Premiul a fost creat în memoria fostului preşedinte al Comitetului Olimpic Polonez Piotr Nurowski, care a murit tragic în 2010 într-un accident de avion. Acest premiu se acordă anual pentru sporturile de vară şi, separat, pentru cele de iarnă.

Aceasta esta a 10-a ediţie a Trofeului Piotr Nurowski pentru disciplinele de vară. În 2012, gimnasta Larisa Iordache s-a clasat a doua în preferinţele celor care au votat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici