Deaconu: CCA are fonduri pentru doar 90 de meciuri cu arbitri adiţionali, până la 306 căutăm soluţii

Preşedintele CCA, Alexandru Deaconu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că forul pe care îl conduce va primi în 2014 suma de 90.000 de euro pentru implementarea sistemului cu doi arbitri adiţionali, precizând că suma ajunge doar pentru 90 de partide.

70 afișări
Imaginea articolului Deaconu: CCA are fonduri pentru doar 90 de meciuri cu arbitri adiţionali, până la 306 căutăm soluţii

Deaconu: CCA are fonduri pentru doar 90 de meciuri cu arbitri adiţionali, până la 306 căutăm soluţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alexandru Deaconu a menţionat că pentru diferenţa de 216 meciuri rămase de disputat va căuta soluţii împreună cu LPF şi cu cele 18 cluburi din prima ligă.

"Am început pregătirile pentru implementarea sistemului cu arbitri adiţionali. FRF ne-a alocat 75.000 de euro pentru achiziţionarea sistemelor de comunicaţie. Cu sprijinul FRF, am accesat fondurile alocate de UEFA pentru implementarea acestui sistem. Ni s-a aprobat cererea noastră pentru anul viitor. Am primit 45.000 de euro pentru retur, iar în vară vom primi încă 45.000 pentru continuarea acestui sistem în turul campionatului european. Deci, UEFA ne va aloca 90.000 de euro. Noi am făcut un calcul, iar banii aceştia ne ajung să acoperim un număr de 90 de meciuri în Liga I şi Cupa României, dintr-un total de 306 meciuri în Liga I plus fazele superioare ale Cupei României", a spus Deaconu.

Alexandru Deaconu a afirmat că există posibilitatea ca la unele meciuri din Liga I să nu fie folosit sistemul cu arbitri adiţionali. "În ianuarie vom avea o întâlnire cu domnul Iorgulescu şi împreună vom decide care sunt criteriile pe care le vom folosi. Din aceşti bani, noi vom plăti arbitrii adiţionali. Pentru restul de meciuri, dacă cluburile din Liga I sunt dispuse, pot să ceară înainte sau putem să vedem care ar fi costul total pentru returul campionatului, iar noi să venim cu o sumă de 45.000 de euro, iar diferenţa să fie împărţită în mod egal la cele 18 cluburi, în aşa fel încât să reuşim să asigurăm pentru toate meciurile din fiecare etapă acest sistem", a completat Deaconu.

Oficialul CCA s-a arătat mulţumit de evoluţiile pe plan internaţional ale arbitrilor români. "Am avut un sezon bun, mă gândesc că Ovidiu Haţegan a arbitrat trei meciuri consecutive în Liga Campionilor. Alexandru Tudor şi Cristian Balaj au arbitrat trei meciuri la nivelul Ligii Europa. Nu mai vorbesc de fete care arbitrează constant. Pe plan internaţional am reuşit să câştigăm credibilitate la UEFA prin discuţiile pe care le-am avut, prin transparenţa avută şi că am reuşit să construim aceste poduri de comunicare. Am avut discuţii cu Kyros Vassaras, Marc Bata, Hugh Dallas şi cu alţi membri importanţi ai comisiei UEFA, fapt ce s-a regăsit în performanţele pe plan internaţional ale arbitrilor din România. Am avut doi arbitri în 16-imile Ligii Europa, Alexandru Tudor şi Ovidiu Haţegan, tot Haţegan a arbitrat o semifinală de Campionat European sub 21 de ani. Vreau să menţionez performanţele fetelor. Nu ştiu dacă s-a întâmplat vreodată în istorie ca în finala Ligii Campionilor la feminin, dar şi cea a Campionatului European să fie condusă de două arbitre din aceeaşi ţară. Deci, Teodora Albon şi Cristina Dorcioman au scris istorie în ceea ce priveşte fotbalul feminin", a adăugat Deaconu.

Alexandru Deaconu a menţionat că arbitrii români au fost în pericol de a nu mai fi delegaţi la meciurile internaţionale din cauza incertitudinii legate de şefia CCA, care era condusă atât de el, cât şi de Ion Crăciunescu. "În iunie-august a fost un scurtcircuit în ceea ce priveşte derularea activităţii noastre. Pregătisem cursurile de vară cu invitaţi importanţi de la UEFA, invitaţi care au decis să nu vină din cauza situaţiei existente la momentul respectiv. Iniţial au fost de acord să participe, dar după aceea au renunţat şi mă refer la Marc Bata şi Hugh Dallas. Din cauza aceasta UEFA s-a sesizat, au fost îngrijoraţi de ce se întâmplă şi la sfârşitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie am avut o comisie care a analizat ce s-a întâmplat şi acum am primit răspunsul de la UEFA în care ne spun că sunt mulţumiţi de ceea ce vrem să facem şi cu câteva recomandări de dezvoltare. Din acelaşi motiv, arbitrii români au fost foarte aproape de a nu mai fi delegaţi pe plan internaţional. Pentru la anul suntem în discuţii cu lectori importanţi care stabilesc direcţia arbitrajului european, pentru că nu sunt eu cel mai deştept", a explicat Deaconu.

Arbitrii Ovidiu Haţegan şi Alexandru Tudor vor arbitra meciuri şi în primăvara europeană, după ce au fost invitaţi la un curs la Lisabona, a mai spus Deaconu. "Ovidiu Haţegan şi Alexandru Tudor au primit invitaţii pentru a participa la seminarul pentru arbitrii de elită de la Lisabona din februarie. Asta înseamnă că vor arbitra din nou în primăvara europeană. La acest curs vor participa şi Teodora Albon cu Cristina Dorcioman. Ovidiu este pariul nostru pentru Euro 2016 şi în momentul ăsta stabilim strategia pentru a avea un arbitru la Cupa Mondială din 2018", a subliniat Deaconu.

Din cauza scandalurilor din arbitraj, CCA nu a reuşit să perfecteze mai multe înţelegeri comerciale. "Eram foarte aproape să aducem nişte sponsori la CCA, dar mesajul lor a fost că atunci când vom avea continuitate şi stabilitate, vom discuta şi vom putea stabili nişte parteneriate pe termen mediu şi lung", a conchis Deaconu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici