Deaconu: Penaltiul transformat de Alexa a fost acordat pentru un henţ comis de Onofraş

Arbitrul Alexandru Deaconu a declarat, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX, că lovitura de pedeapsă de la partida Unirea Urziceni - Poli Ştiinţa Timişoara, transformată de jucătorul Dan Alexa, a fost acordată după ce Marius Onofraş a atins balonul cu mâna în timp ce mingea se afla în braţele lui Stelea.

1 afișare
Imaginea articolului Deaconu: Penaltiul transformat de Alexa a fost acordat pentru un henţ comis de Onofraş

Deaconu: Penaltiul transformat de Alexa a fost acordat pentru un henţ comis de Onofraş

"Lumea s-a grăbit să mă judece. E vorba de două faze distincte. La prima, am acordat penalti pentru un fault în suprafaţa de pedeapsă. În momentul executării ei, aproape toţi jucătorii intraseră în careul de 16 metri. Conform regulamentului, am hotărât repetarea loviturii. S-a executat şi, după ce domnul Stelea (n.r. - portarul Unirii Urziceni, Bogdan Stelea) a reţinut balonul, domnul Onofraş (n.r. - mijlocaşul Marius Onofraş, tot de la Unirea) a lovit balonul cu mâna în timp ce acesta se afla în braţele portarului. Eu plecasem deja de acolo şi lăsasem faza să continue. Deci nu este vorba de o nouă repetare a loviturii de pedeapsă. Au fost două penaltiuri într-un minut", a spus Deaconu.

În minutul 90 al partidei Unirea Urziceni - Poli Ştiinţa Timişoara, scor 4-1, din etapa a IV-a a Ligii I, arbitrul Alexandru Deaconu a dictat penalti în favoarea oaspeţilor, pentru un fault asupra unui fotbalist timişorean. Iniţial, lovitura de la 11, executată de Gigel Bucur, a fost apărată de portarul Bogdan Stelea. Arbitrul a dispus repetarea execuţiei, pentru că mai mulţi jucători au pătruns în careu înainte de executarea primei lovituri, dar Stelea a reţinut din nou şutul lui Bucur. Portarul Unirii Urziceni a repus balonul în joc, dar Deaconu a dictat din nou penalti, mulţi dintre cei prezenţi apreciind că arbitrul a dispus repetarea loviturii pentru aceeaşi infracţiune. La a treia lovitură, Dan Alexa a înscris unicul gol al echipei Poli Ştiinţa Timişoara în partida de la Urziceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici