GALERIE FOTO  Deces în fotbalul românesc, în primele ore din 2024: a contribuit la ultimul titlu al Craiovei

Fostul oficial Jean Niţulescu s-a stins din viaţă azi, în jurul orei 5.30, în Spitalul din Caracal, în urma unui infarct şi a unui AVC.

3400 afișări
Imaginea articolului Deces în fotbalul românesc, în primele ore din 2024: a contribuit la ultimul titlu al Craiovei

Jean Niţulescu avea 72 de ani

Ionel Dumitru Niţulescu, cunoscut în lumea fotbalului ca Jean Niţulescu, a decedat astăzi, la vârsta de 72 de ani, la ora 5.30, la Spitalul din Caracal, unde era internat şi unde suferise un AVC, urmat de un infarct.

Fostul conducător suferea de multă vreme de diabet, fiind dependent de insulină. Înmormântarea va avea loc miercuri, la Caracal, oraşul în care locuia.

Niţulescu a fost vicepreşedinte la ultimul event al echipei de fotbal Universitatea Craiova, sezonul 1900-1991, într-o trupă tehnico-administrativă care îi mai cuprindea pe antrenorul Sorin Cârţu şi pe Marcel Popescu, în calitate de preşedinte.

Niţulescu a mai activat ca şi conducător la Craiova în intervalul 1998-2000, când patron era George Ilinca. Atunci, el a deţinut mai multe funcţii, printre care şi pe cea de preşedinte.

În perioada respectivă, cel mai bun transfer a fost cel al lui Cristian Chivu de la CSM Reşiţa. De asemenea, a contribuit la aducerea lui Ilie Balaci ca antrenor la „Ştiinţa” (primul mandat al „Marelui Blond”).

Constantin Ilinca şi Jean Niţulescu au negociat transferul lui Cristi Chivu la Ajax Amsterdam, în baza relaţiilor de prietenie pe care Niţulescu le avea cu fostul impresar Mircea Petescu.

Modelul lui Niţulescu de conducător era fostul preşedinte stelist Ion Alexandrescu, poreclit „Sfinxul”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici