Decizii COSR în cazul hocheistului agresat: trei jucători suspendaţi, antrenorii mustraţi

Comisia de Etică a COSR i-a suspendat pe termen nelimitat pe jucătorii Istvan Gereb, Molnar Akos şi Antal Alfred, componenţi ai lotului de hochei pe gheaţă Under 16 şi i-a sancţionat cu mustrare pe antrenorii echipei, în cazul sportivului agresat de coechipieri în cantonament.

401 afișări
Imaginea articolului Decizii COSR în cazul hocheistului agresat: trei jucători suspendaţi, antrenorii mustraţi

Decizii COSR în cazul hocheistului agresat: trei jucători suspendaţi, antrenorii mustraţi (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Comisia de etică a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a ratificat astăzi propunerile preşedintelui COSR, Octavian Morariu, de a-i suspenda pe termen nedeterminat din naţionala de hochei pe gheaţă a României care se află în pregătire în vederea participării la FOTE 2013 pe Istvan Gereb, Molnar Akos şi Antal Alfred, trei dintre componenţii lotului, şi de a-i sancţiona cu mustrare pe antrenorii Otto Keresztes şi Istvan Gereb. De asemenea, s-a decis ca lotul de hochei pe gheaţă care va reprezenta România la FOTE 2013 să fie monitorizat permanent de departamentul sport din cadrul COSR", se arată într-un comunicat al COSR.

La 1 decembrie, jucătorul Florin Cosmin Marinescu a fost agresat de coechipieri în timpul cantonamentului echipei naţionale de juniori Under 16, de la Mircurea Ciuc.

"Unul dintre băieţi, Antal Alfred, m-a înjurat în maghiară, iar eu l-am rugat să spună ce are de spus în română, că tot e ziua României şi că ei sunt tot români. Atunci mai mulţi au început să strige că ei nu sunt români şi au spus cuvinte urâte la adresa României. Mai apoi, la duş, au stins lumina şi m-au lovit din toate părţile cu prosoapele ude", a povestit Florin Cosmin Marinescu, junior legitmat la clubul Steaua, într-un memoriu adresat forurilor sportive.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării au deschis anchete în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici