Declaraţie împotriva rasismului, citită de căpitanii echipelor din sferturile CM

Căpitanii celor opt echipe calificate în sferturile de finală ale Cupei Mondiale vor citi, la începutul meciurilor, o declaraţie împotriva rasismului, redactată de FIFA.

22 afișări
Imaginea articolului Declaraţie împotriva rasismului, citită de căpitanii echipelor din sferturile CM

Declaraţie împotriva rasismului, citită de căpitanii echipelor din sferturile CM (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lucio şi Giovanni van Bronckhorst, pentru Brazilia şi Olanda, au fost primii căpitani ce au citit această declaraţie, pe stadionul Nelson Mandela Bay din Port-Elizabeth:

"Respingem cu toată forţa rasismul şi orice formă de discriminare (...) Credem în puterea fotbalului pentru a uni bărbaţii şi femeile de toate rasele, religiile şi naţionalităţile", a spus Van Bronckhorst.

"Dacă toată lumea se uneşte, atunci putem reuşi să învingem rasismul", a declarat Lucio.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici