Delegaţie românească de 140 de persoane la Universiada din Rusia

România va fi reprezentată la a 27-a ediţie a Universiadei de vară, care va avea loc în perioada 6-17 iulie, la Kazan (Rusia), de o delegaţie compusă din 140 de sportivi şi oficiali, se arată într-un comunicat al Federaţiei Sportului Şcolar şi Universitar, remis agenţiei MEDIAFAX.

233 afișări
Imaginea articolului Delegaţie românească de 140 de persoane la Universiada din Rusia

Delegaţie românească de 140 de persoane la Universiada din Rusia (Imagine: Sebastian Sascau/Mediafax Foto)

La cea mai importantă competiţie organizată de Federaţia Internaţională a Sportului Universitar, România va fi reprezentată de cea mai numeroasă delegaţie din istoria participărilor româneşti la Universiadă, exceptând ediţia din 1981, organizată la Bucureşti.

Finanţarea acţiunii se face de Ministerul Educaţiei Naţionale prin Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar, instituţie care deţine competenţa exclusivă pentru reprezentarea României la competiţiile oficiale organizate sub egida federaţiilor internaţionale ale sportului şcolar şi universitar.

Astfel, 140 de sportivi şi oficiali români vor fi prezenţi la Kazan, pentru a concura la 12 dintre cele 27 de discipline existente în programul competiţiei: atletism (feminin, masculin); baschet (masculin); gimnastică artistică (masculin); şah (feminin, masculin); haltere (feminin, masculin); înot (feminin, masculin); judo (feminin, masculin); scrimă (feminin, masculin); tenis de masă (feminin); rugby (masculin); sambo (masculin); lupte (feminin, masculin).

Delegaţia României cuprinde sportivi cu rezultate excelente în competiţiile naţionale şi internaţionale. La atletism fac parte din lot Andreea Ogrăzeanu, campioană europeană de tineret, şi Bianca Perie, triplă campioană mondială şi dublă campioană europeană la junioare. Gimnastica va fi reprezentată de componenţi ai lotului olimpic masculin, precum Marius Berbecar, multiplu medaliat în etapele de Cupă Mondială şi la Campionatele Europene, în timp ce la scrimă România îşi pune mari speranţe în Simona Pop, medaliată cu argint la Europenele de la Zagreb, din luna iunie.

Obiectivul delegaţiei României este clasarea printre primele 20 de naţiuni în clasamentul pe medalii.

La cea de-a 27-a ediţie a Universiadei de Vară sunt aşteptaţi să participe peste 13.000 de sportivi studenţi din întreaga lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici