Deputat UDMR: Dacă Băsescu vine aici şi spune că sprijină autonomia teritorială, îl votez

Deputatul UDMR de Covasna Antal Arpad a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că dacă Traian Băsescu ar merge la Sfântu Gheorghe şi ar spune că sprijină autonomia teritorială el ar vota la referendum pentru susţinerea sa în funcţie.

1 afișare

Potrivit lui Antal Arpad, în 2004, când UDMR a intrat în Guvern, au existat din partea lui Traian Băsescu câteva promisiuni pe care acesta însă nu le-a respectat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

O promisiune a fost sprijinirea proiectului de lege privind Statutul minorităţilor naţionale, iar o alta a vizat reorganizarea actualelor regiuni de dezvoltare economice, inclusiv cea a regiunii de dezvoltare a Ţinutului Secuiesc, formată din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, a spus deputatul UDMR.

„A încercat (Băsescu – n.r.), în schimb, să dezbine comunitatea maghiară, şi-a dat seama că în România de azi, din păcate, nu poţi câştiga capital electoral printr-o prietenie cu comunitatea maghiară, şi evident Traian Băsescu nu a fost un prieten al comunităţii maghiare”, a spus deputatul.

Potrivit lui Antal, sprijinul acordat de Uniunea Civică Maghiară pentru şeful suspendat al statului este „ciudat”, acesta fiind de părere că poziţia este greşită, pentru că oricum Traian Băsescu nu sprijină autonomia teritorială. "Să nu-i minţim pe locuitorii Ţinutului Secuiesc că Băsescu va sprijini lupta pentru autonomie”, a spus deputatul.

„Nu-l pot susţine pe preşedintele suspendat şi din cauza poziţiei adoptate în privinţa Kosovo. El a fost singurul şef de stat care a susţinut că nu sprijină independenţa, ci a zis că regiunea Kosovo are nevoie de autonomie, dar în schimb acasă nu susţine autonomia Ţinutului Secuiesc. Şi aceste lucruri dovedesc atitudini duplicitare”, a spus Antal Arpad, care a adăugat că, dacă Traian Băsescu ar merge la Sfântu Gheorghe sau la Odorheiu Secuiesc şi ar spune că sprijină autonomia Ţinutului Secuiesc, el personal l-ar vota la referendumul din 19 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici