Deşi retras, Roger Federer este cel mai bine plătit tenismen din lume

Elveţianul este al nouălea sportiv cu cele mai mari câştiguri din ultimele 12 luni, potrivit Forbes, în ciuda faptului că a jucat doar în Laver Cup.

448 afișări
Imaginea articolului Deşi retras, Roger Federer este cel mai bine plătit tenismen din lume

Roger Federer, maşină de făcut bani

Conform clasamentului întocmit de Forbes, de la 1 mai 2022 până la 1 mai 2023, Federer a fost cel mai bine plătit jucător de tenis din lume, câştigând 95 de milioane de dolari.

De 20 de ori câştigător de titluri de Grand Slam, elveţianul a luat acasă doar 125.000 de dolari din premii sportive în ultimul an, odată cu participarea la Laver Cup. Restul provine din activitatea din afara terenului, cu numeroase acorduri de sponsorizare cu branduri mondiale.

Încasările lui Federer, anul trecut, când retragerea nu era încă oficială, s-au ridicat la 90,7 milioane. Cifra actuală îi permite lui Roger să fie printre cei mai bine plătiţi sportivi din lume, primul dintre jucătorii de tenis. Este în Top 10 la general. Mai precis, pe 9.

În faţa lui Federer se află Cristiano Ronaldo, Messi, Mbappé, LeBron James, boxerul Canelo Alvarez, jucătorii de golf Dustin Johnson şi Philip Mickelson, Steph Curry. În spatele lui Roger, închizând Top 10, se află baschetbalistul Kevin Durant. Toţi sunt sportivi activi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici