Diana Shnaider câştigă la 19 ani primul titlu WTA, în Thailanda

Diana Shnaider a cucerit primul său titlu în circuitul WTA după ce a învins-o pe Zhu Linz, campioana în exerciţiu, cu 6-3, 2-6, 6-1, duminică, în finala turneului Thailand Open.

426 afișări
Imaginea articolului Diana Shnaider câştigă la 19 ani primul titlu WTA, în Thailanda

Sursa foto: WTA Tennis

Nefiind cap de serie în competiţia de la Hua Hin, Shnaider, în vârstă de 19 ani, a învins primele trei favorite în drumul spre primul său titlu, trecând de Magda Linette, cap de serie numărul 2, Zhu, favorită 2, şi Wang Xiyu, cap de serie numărul 3.

Shnaider este a doua adolescentă care câştigă un titlu WTA în acest sezon, alăturându-se lui Coco Gauff, numărul 3 mondial. Americanca în vârstă de 19 ani şi-a început sezonul apărând cu succes titlul la Auckland.

Remarcată anul trecut la North Caroline State, Shnaider va reveni luni în Top 100.

"Atmosfera de aici e ca la un Grand Slam, nu mint", a declarat Shnaider pe teren, citată de site-ul oficial WTA. "Este un Grand Slam pentru mine aici. Oamenii şi energia au fost uimitoare pentru mine".

Shnaider şi-a încheiat sezonul de debut din 2023 pe cea mai bună clasare a carierei, 60. Dar ea a venit la Hua Hin pe locul 108 în căutarea primei sale victorii din acest sezon.

În ciuda faptului că a câştigat doar un set luna trecută, Shnaider a trecut la pas prin tabloul principal de la Hua Hin şi a pierdut dor două seturi. Cu victoria de duminică, Shnaider a ajuns la 2-0 împotriva lui Zhu. Adolescenta a învins-o pe Zhu în prima lor întâlnire din toamna trecută, înregistrând o victorie cu 6-4, 6-0, la Nanchang.

În proba de dublu, Miyu Kato şi Aldila Sutjiadi, principalele favorite, au câştigat al treilea titlu, învingându-le pe Guo Hanyu şi Jiang Xinyu, favoritele numărul doi, cu 6-4, 1-6, [10-7].

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici