Dică: Vreau ca acesta să fie un pas spre un club mai mare (video)

Atacantul Nicolae Dică de la Steaua, care a semnat, sâmbătă, un contract pe patru sezoane cu Catania Calcio, a declarat că era momentul pentru o schimbare în cariera sa şi speră ca acesta să fie un pas spre o echipă mai mare decât cea pregătită de Walter Zenga.

12 afișări
Imaginea articolului Dică: Vreau ca acesta să fie un pas spre un club mai mare (video)

Dică: Vreau ca acesta să fie un pas spre un club mai mare (Imagine: Mediafax Foto)

"Italia are un campionat puternic, e o provocare pentru mine. Primul obiectiv este salvarea de la retrogradare, iar dacă se va putea mai mult de atât, cu atât mai bine. Sper să joc cât mai bine şi după un an să ajung la o echipă şi mai mare. Glumeam cu Walter Zenga, mi-a zis că nu e nicio problemă, Catania are aceleaşi culori ca şi Steaua, roşu şi albastru, aşa că sunt învăţat. Le mulţumesc lui Gigi şi Giovanni Becali că m-au înţeles. Am insistat să plec, iar domnul Becali m-a răsplătit pentru ce am făcut la Steaua. Vreau ca acesta să fie un pas spre un club mai mare, unde voi ajunge dacă voi juca bine", a spus Dică.

Nicolae Dică a precizat că a semnat un contract pe patru ani cu Catania. "Sunt bucuros că voi juca într-un campionat puternic, mi-am dorit de foarte mult timp. Sper să şi reuşesc acolo. A contat foarte mult faptul că antrenor la Catania este Walter Zenga, am lucrat cu Walter la Steaua, am făcut lucruri bune împreună. Walter m-a ajutat foarte mult la Steaua, am avut şi momente mai grele şi a fost alături de mine. Eram favoritul lui Walter. Jocul meu de atunci l-a încântat şi probabil şi de aceea m-a luat acum. Dacă ar fi după mine, aş vrea ca toată echipa Steaua să vină al Catania. Cel puţin încă un român ar fi bine. Vreau să-i bat şi pe Mutu şi pe Chivu", a spus el.

Noul jucător al echipei Catania a precizat că orice fotbalist îşi doreşte să joace în Liga Campionilor cât mai mult, dar că avea nevoie de o nouă provocare. "În ultimul meci la Steaua, când am văzut acel banner al suporterilor, am fost foarte dezamăgit. N-aveau cum să-l facă la nervi, era gândit, m-a dezamăgit foarte rău. Am luat această decizie, am înţeles că nu mai sunt dorit. Îmi doresc să nu ajungă să mă regrete, doresc Stelei să câştige campionate şi să joace mereu în Liga Campionilor, este o echipă valoroasă. A fost o onoare pentru mine să joc aici. Bogdan Stancu e un jucător valoros, va arăta că are valoare de Steaua, poate o să facă mai multe decât am reuşit eu. Am amintiri foarte plăcute de la Steaua, am dat goluri în campionat, în Liga Campionilor şi Cupa UEFA. Regret puţin că plec după ce am muncit atâţia ani aici, dar a venit timpul să schimb ceva", a comentat Dică.

Fostul stelist a menţionat că încă de la juniori a jucat cu numărul 10 pe tricou, şi-l doreşte şi la Catania, dar că nu va fi o problemă dacă va purta alt număr: "Steaua nu stă într-un singur jucător, sunt valori în lot şi va fi cineva să mă înlocuiască".

Dică le-a transmis un mesaj suporterilor stelişti: "Să fie alături de echipă, atunci când susţin Steaua, echipa câştigă, va câştiga campionatul şi va intra în Liga Campionilor. Şi să nu se comporte şi cu alţi jucători cum s-au comportat cu mine. Am făcut lucruri bune la Steaua, chiar dacă am fost huiduit şi înjurat".

FC Steaua şi Catania Calcio au perfectat, sâmbătă, la sediul clubului "roş-albastru" din Aleea Alexandru, transferul lui Nicolae Dică la gruparea italiană, în schimbul sumei de două milioane de euro, jucătorul semnând un angajament pe patru ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici