Didier Defago, cel mai în vârstă campion olimpic la coborâre

Elveţianul Didier Defago, învingător luni la Whistler, la coborâre, a devenit cel mai în varstă laureat al probei "regină" de la JO, la 32 de ani, patru luni şi 13 zile.

14 afișări
Imaginea articolului Didier Defago, cel mai în vârstă campion olimpic la coborâre

Didier Defago, cel mai în vârstă campion olimpic la coborâre (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Defago l-a depăşit pe francezul Jean-Luc Crétier (31 de ani, 9 luni şi 15 zile), câştigător surprinzător în 1998, la Nagano, unde austriacul Hermann Maier, mare favorit, a fost protagonistul unei căzături spectaculoase.

Crétier îi succedase italianului Zeno Colo, câştigător la 31 de ani, 7 luni şi 17 zile la JO din 1952 de la Oslo.

Défago a pus capăt, luni, unei aşteptări de 22 de ani pentru ţara sa. Înainte de Defago, Pirmin Zurbriggen a fost ultimul elveţian care a adus aurul la schi alpin la JO, în 1988, la coborâre.

Tot un elveţian Didier Cuche, locul 6 la Whistler, este cel mai în vârstă campion, după ce a câştigat Super-G la Val d'Isère, în 4 februarie 2009, la 34 de ani, cinci luni şi 21 de zile.

Cel mai în vârstă campion olimpic este norvegianul Kjetil Andre Aamodt, câştigător la JO-2006, la 34 de ani, cinci luni şi 24 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici