Didier Deschamps: Karim Benzema a făcut o greşeală, deocamdată nu poate reveni în echipă

Selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, a declarat, vineri, într-un interviu pentru Le Parisien/Aujourd'hui en France, că atacantul Karim Benzema a făcut o greşeală în presupusul caz de şantaj asupra lui Mathieu Valbuena, subliniind că deocamdată nu este posibil să revină în echipă.

229 afișări
Imaginea articolului Didier Deschamps: Karim Benzema a făcut o greşeală, deocamdată nu poate reveni în echipă

Didier Deschamps: Karim Benzema a făcut o greşeală, deocamdată nu poate reveni în echipă

"Karim Benzema a făcut o greşeală, este clar. Deocamdată nu este posibil să revină în echipă. El nu a evaluat situaţia în care se afla. Consider că decizia de a nu mai reveni este etică şi morală", a afirmat Deschamps.

În ceea ce-l priveşte pe Mathieu Valbuena, Didier Deschamps consideră că acesta este o "victimă". "Ce i s-ar putea reproşa? Nu îl apăr, dar nu este acuzat de nimic. El rămâne un jucător important pentru echipa Franţei", a spus Deschamps.

Pentru Didier Deschamps acest caz este extrem de deranjant: "Mă enervează acest caz şi nu mi-a căzut bine, mai ales cu şase luni înainte de Euro. Oricum, jucătorii care vor fi la Euro trebuie să formeze o echipă. Şi o vor face", a adăugat Deschamps.

Reprezentativa Franţei va juca la Euro-2016, turneu pe care îl găzduieşte, în compania României, Albaniei şi Elveţiei.

Karim Benzema este acuzat de "complicitate la tentativă de şantaj" şi "participare la asociere criminală". Internaţionalul francez a fost plasat sub control judiciar şi i s-a interzis să intre în contract cu victima, Mathieu Valbuena, şi cu celelate trei persoane inculpate în acest caz.

Luna trecută, fostul internaţional francez Djibril Cisse a fost reţinut, împreună cu alte trei persoane, în acest caz de şantaj. Cisse i-ar fi cerut bani lui Valbuena pentru a nu da publicităţii o înregistrare video în care conaţionalul său apare în momente intime cu prietena sa. În cele din urmă, Djibril Cisse a fost eliberat şi exonerat de orice vină, celelalte trei persoane fiind suspectate de şantaj.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, Benzema i-ar fi spus lui Valbuena de această înregistrare la începutul lunii octombrie, la o reunire a naţionalei Franţei. Unul dintre apropiaţii atacantului ar fi fost contactat de cele trei persoane, în scopul de a-l folosi pe acesta pentru şantajarea lui Valbuena.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici