Didier Deschamps, selecţioner Franţa: România are jucători tehnici care ne pot pune în dificultate

Didier Deschamps, selecţionerul naţionalei Franţei, a susţinut conferinţa de presă înaintea debutului la Campionatul European şi consideră că echipa României nu este o naţională defensivă, chiar dacă a primit doar două goluri în campania de calificare şi are jucători care pot face diferenţa.

321 afișări
Imaginea articolului Didier Deschamps, selecţioner Franţa: România are jucători tehnici care ne pot pune în dificultate

Didier Deschamps, selecţioner Franţa: România are jucători tehnici care ne pot pune în dificultate (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Şi pentru noi şi pentru ei cel mai important lucru e să marcăm încă din primele minute. România nu este o echipă ultra-defensivă, are oameni foarte buni în atac, care te pot forţa să greşeşti. Sunt jucători rapizi, Stancu, Stanciu, Torje, Andone sau Popa. Ei sunt bine disciplinaţi colectiv. Nu e o echipă care rămâne în 16 metri când are mingea. Face tranziţia bine din apărare în atac", a comentat selecţionerul Franţei.

Didier Deschamps a tras un semnal de alarmă către elevii săi, spunând că meciul cu România nu este unul facil.

"Faptul că e primul meci, cel de deschidere, este un lucru important, dar nu trebuie să facem un caz din asta. Trebuie să ne păstrăm luciditatea. Nu trebuie să banalizăm acest meci. Nu trebuie să aibă o influenţă prea mare asupra jocului faptul că este cel de deschidere. Nu trebuie să pierdem energie înainte de start, doar gândindu-ne la această partidă." a mai spus selecţionerul Franţei.

Deschamps îşi doreşte ca echipa sa să se afle la conducerea jocului şi să aibă cât mai mult posesia mingii.

"Va depinde şi de jocul pe care îl va propune România. Vreau să avem cât mai mult mingea. Dacă nu vom avea posesie, trebuie să învăţăm să ne apărăm. România are mulţi jucători tehnici. Trebuie să păstrăm tempoul meciului. După cum ştiţi, au fost meciuri amicale până acum, în ultimii doi ani. Evident acum doi ani nu erau aceiaşi jucători, ce era atunci e dificil de comparat cu ce e acum. Avem o echipă competitivă. Trebuie să avem echilibru şi să avem un bloc defensiv care să fie bine pus la punct. Suntem capabili să marcăm şi să ne punem adversarul în dificultate", a încheiat francezul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici