Diego Maradona, din nou antrenor. Ce echipă va pregăti marele campion mondial

Diego Maradona (58 de ani) revine în antrenorat! Fostul mare fotbalist a ajuns la o înţelegere cu formaţia din ţara natală, Gimnasia La Plata. Anunţul a fost făcut pe site-ul oficial al clubului.

710 afișări
Imaginea articolului Diego Maradona, din nou antrenor. Ce echipă va pregăti marele campion mondial

Diego Maradona, din nou antrenor. Ce echipă va antrena marele campion mondial

"Considerat drept cel mai bun fotbalist din istorie, Maradona va avea a treia experienţă ca antrenor în fotbalul din Argentina, după cele de la Deportivo Mandiyú şi Racing, din anii '90", sună anunţul celor de la Gimnasia La Plata. Maradona, considerat drept unul dintre cei mai buni fotbalişti din istorie, a câştigat Campionatul Mondial din 1986 alături de Argentina. Acesta a evoluat în 90 de partide pentru sud-americani, reuşind 34 de goluri. "El Pibe D'Oro" a şi antrenat echipa naţională a Argentinei, în perioada 2008-2010.

Campion mondial cu Argentina (1986) în ceea ce a rămas cea mai strălucitoare prestaţie a unui fotbalist pe cea mai mare scenă a fotbalului, Maradona a lăsat în spate o moştenire impresionantă la Napoli.

A venit în 1988, a pus clubul pe harta fotbalului european şi a lăsat în urma sa cinci trofee, primele din istoria lui Napoli: două titluri în Serie A (1986/1987 şi 1989/1990), o cupă a Italiei (1986/1987), o Supercupă a Italiei (1990/1991), dar şi o Cupă UEFA, în stagiunea 1988/1989.

A fost, de asemenea, golgheterul Serie A în sezonul 1987/1988 şi a plecat de la Napoli în 1991, după mai multe scandaluri de dopaj în care a fost implicat. A semnat, apoi, cu Sevilla, dar cariera sa nu a mai ajuns pe aceleaşi culmi şi drumul în fotbalul mare i s-a încheiat în 1994, la Cupa Mondială, când a fost depistat pozitiv chiar înaintea meciului cu România, câştigat de Generaţia de Aur cu 3-2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici