Dinamo cere excluderea lui Ciprian Danşa din arbitraj

FC Dinamo a solicitat preşedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, printr-o scrisoare deschisă, semnată de preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului, Nicolae Badea, excluderea lui Ciprian Danşa din arbitraj, în urma greşelilor de la partida cu Gloria Bistriţa.

25 afișări
Imaginea articolului Dinamo cere excluderea lui Ciprian Danşa din arbitraj

Dinamo cere excluderea lui Ciprian Danşa din arbitraj (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Înţelegem şi susţinem efortul Comisiei Centrale a Arbitrilor pentru îmbunătăţirea calităţii arbitrajului, inclusiv promovarea rapidă în primul eşalon a arbitrilor tineri. Am salutat eforturile formative şi evaluările critice ale comisiei, inclusiv sancţiunile disciplinare şi scopul formativ al sancţiunii. În acest fel am interpretat şi sancţiunea prin care arbitrul Danşa Ciprian a fost suspendat şi nu am comentat desemnarea acestuia la meciul FC Dinamo 1948 Bucuresti - CF Gloria 1922 Bistriţa", se arată în scrisoarea deschisă semnată de Nicolae Badea şi postată pe site-ul oficial al FC Dinamo

"Considerăm însă că rezultatul partidei oficiale din cadrul etapei a XI-a a Campionatului Naţional Liga I, ediţia 2009/2010, dintre echipele FC Dinamo 1948 Bucureşti - CF Gloria 1922 Bistriţa, de duminică, a fost viciat într-o manieră flagrantă de prestaţia descalificantă a brigăzii de arbitri. Ca urmare solicităm Comisiei Centrale a Arbitrilor excluderea arbitrului Danşa Ciprian, care a probat că nu are calităţile minime pentru exercitarea profesiei de arbitru", se arată în scrisoare semnată de Nicolae Badea şi postată pe site-ul oficial al FC Dinamo.

Oficialul dinamovist a motivat solicitarea făcută CCA prin neacordarea a două penaltiuri pentru echipa antrenată de Cornel Ţălnar. "Motivăm solicitarea noastra prin antecedentele prestaţiilor sale şi prin erorile grave în cadrul partidei precizate. Între acestea ne rezumăm numai la două faze:

- În minutul 31 al partidei, jucătorul nostru, Alexe Marius (nr.10) a fost tras de mână de jucătorul Ciucă Mădălin (nr.3, CF Gloria 1922 Bistriţa);

-În minutul 94 al partidei, jucătorul nostru, Cristea Andrei (nr.17) a fost faultat în careu de jucătorul Ciucă Mădălin (nr.3, CF Gloria 1922 Bistriţa)", se mai arată în scrisoare.

Dinamo a remizat, duminică, scor 1-1, cu Gloria Bistriţa, într-o partidă contând pentru etapa a XI-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici