Dinamo s-a prăbuşit în Cupa României la handbal. CSM Constanţa i-a venit de hac

Campioana României la handbal masculin, Dinamo Bucureşti, a suferit miercuri prima înfrângere la nivelul competiţiilor interne în actual sezon, fiind învinsă în faza sferturilor de finală ale Cupei României de CSM Constanţa, care s-a calificat astfel în Final 4-ul competiţiei.

215 afișări
Imaginea articolului Dinamo s-a prăbuşit în Cupa României la handbal. CSM Constanţa i-a venit de hac

Dinamo s-a prăbuşit în Cupa României la handbal. CSM Constanţa i-a venit de hac

CSM Constanţa - Dinamo Bucureşti 34-32 (16-14)

Cea mai interesantă confruntare din sferturile de finală ale Cupei României la handbal masculin s-a jucat miercuri seara la Constanţa, în Sala Sporturilor „Simona Amânar”. Gazdele au furnizat surpriza acestui sezon în handbalul masculin intern, administrând prima înfrângere campioanei României, Dinamo Bucureşti.

După primul sfert de oră, Dinamo avea 4 goluri avans (8-12, 9-13), însă „delfinii”, cu antrenorul George Buricea în tribune, ispăşind o suspendare, au revenit, în special datorită paradelor portarului Dan Vasile. Cu un scor intermediar de 7-1, constănţenii au încheiat în avantaj de 2 goluri prima repriză (16-14).

Partea a doua s-a jucat pe contre, cu multe răsturnări de scor. În primele 15 minute gazdele au menţinut un avantaj de unul, două goluri, Dinamo conducând pe tabelă doar la 18-19.

Xavier Pascual a impus în mare parte a meciului un joc cu 7 jucători de câmp, fără portar, însă din cauza unor inexactităţi în ofensivă, echipa sa a primit mai multe goluri cu poarta goală.

Cu 10 minute înainte de final, elevii lui Pascual au mai condus în două rânduri (25-26, 26-27), după care au căzut în propria capcană a jocului de 7 la 6 şi Constanţa s-a desprins la 30-27 şi chiar 33-29, avantaj pe care au reuşit să îl adminstreze până la final, obţinând calificarea în careul de aşi al competiţiei.

Golgheterii meciului au fost Gabriel Ilie, cu 7 reuşite, pentru CSM Constanţa, şi Ali Zein, tot cu 7, pentru Dinamo. Portarul gazdelor Dan Vasile a marcat şi el 2 goluri.

Tot miercuri, Minaur Baia Mare a învins pe teren propriu pe HC Buzău, cu un categoric 37-27 (20-14), în timp ce CSU din Suceava a obţinut calificarea cu o victorie repurtată clar în deplasare, cu CS Universitatea Craiova, scor 27-44 (13-25).

A mai rămas de disputat joi meciul dintre AHC Potaisa Turda şi CSM Bucureşti.

Cele patru calificate îşi vor disputa trofeul în perioada 13-14 mai, într-o locaţie ce urmează a fi anunţată.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici