Dinu Gheorghe: Nu mi s-a părut nimic suspect la meciul nostru cu FC Argeş

Preşedintele FC Braşov, Dinu Gheorghe, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că nu i s-a părut nimic suspect la meciul pe care formaţia sa l-a câştigat cu 1-0, pe propriul teren, în compania echipei FC Argeş, în cadrul etapei a XX-a a Ligii I.

10 afișări
Imaginea articolului Dinu Gheorghe: Nu mi s-a părut nimic suspect la meciul nostru cu FC Argeş

Dinu Gheorghe: Nu mi s-a părut nimic suspect la meciul nostru cu FC Argeş (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu mi s-a părut nimic suspect la meciul nostru cu Argeş. Păi am câştigat cu 1-0 şi puteam să-i batem mai clar. Nu mi s-a părut nimic nelalocul lui, Corpodean ştiu că mi-a dat un jucător afară pe final, dar arbitrajul a fost destul de echilibrat. N-am sesizat că arbitrul vrea să ne facă ceva. Şi ce, se spune că s-ar fi umblat la Corpodean? Păi Corpodean e tâmpit la cap, acum la final de carieră să facă dintr-astea? Dar repet, noi n-am simţit nimic la meciul ăsta", a spus Dinu Gheorghe.

Referitor la meciul din tur, FC Argeş - FC Braşov, disputat în cadrul etapei a III-a şi încheiat cu scorul de 1-0, Dinu Gheorghe a menţionat că îi este greu să comenteze pentru că a trecut mult timp. "Vizează şi meciul nostru din tur cu Argeşul? Nu cunosc şi nu cred. Nu îmi pot da seama. Îmi e greu să vorbesc, pentru că a trecut ceva timp. Şi s-a umblat la arbitri? Nu ştiu, nu am idee. Mi-e şi greu să fac comentarii. În fiecare meci sunt multe faze. Poate să fie o manieră de arbitraj, nu e nevoie neapărat de o fază decizivă", a explicat preşedintele FC Braşov.

Radu Nistor, avocatul omului de afaceri Cornel Penescu, reţinut, luni, de DNA, a declarat că procurorii îl bănuiesc pe clientul său că ar fi dat mită unor arbitri pentru aranjarea unor meciuri.

Partidele aflate în atenţia procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie ar putea fi următoarele:

Etapa X-a: FC Argeş - Universitatea Craiova, scor 1-1, 3 octombrie 2008 - arbitri: Aurelian Bogaciu - Sorin Caia, Daniel Demetrescu - Robert Dumitru;

Etapa a XIII-a: Gloria Bistriţa - FC Argeş, scor 2-0, 31 octombrie 2008 - arbitri: Tiberiu Lajos - Ioan Onicaş, Florin Stănescu - Ionică Serea;

Etapa a XX-a: FC Braşov - FC Argeş, scor 1-0, 15 martie 2009 - arbitri: Sorin Corpodean - Adrian Vidan, Sebastian Gheorghe - Marius Martiş.

Meciul FC Argeş - FC Braşov, scor 1-0, disputat la 10 august 2008, în etapa a III-a a Ligii I ar putea fi, de asemenea, în atenţia DNA. Arbitri acelei partide au fost Marius Martiş - Istvan Nagy, Iulian Szekely - Adrian Comănescu.

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, şi mai mulţi arbitri sunt vizaţi de DNA pentru fapte de dare şi luare de mită, banii daţi de Penescu arbitrilor fiind de aproximativ 125.000 de euro, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Astfel, sursele citate au precizat, luni, pentru MEDIAFAX, că în acest caz au fost deja reţinuţi Cornel Penescu, precum şi preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constantin.

Alături de aceştia mai sunt vizaţi în anchetă şi mai mulţi arbitri, printre care Marcel Savaniu, Aurel Bogaciu şi Tiberiu Lajos.

Procurorii DNA au făcut verificări, luni dimineaţă, la sediul Clubului FC Argeş, din strada Armand Călinescu nr. 15 şi la sediul firmei Pic, al cărei patron este Cornel Penescu, situat lângă Autostrada Bucureşti - Piteşti, la ieşirea din municipiu.

Tot luni, anchetatorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins la sediul Federaţiei Române de Fotbal (FRF) şi au pus sigiliu pe biroul lui Gheorghe Constantin, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici