Dirk Kuyt părăseşte Fenerbahce la finalul acestui sezon

Fotbalistul olandez Dirk Kuyt a anunţat că la finalul actualului sezon va părăsi echipa Fenerbahce Istanbul, la care joacă din 2012, el urmând să revină la formaţia Feyenoord.

83 afișări
Imaginea articolului Dirk Kuyt părăseşte Fenerbahce la finalul acestui sezon

Dirk Kuyt părăseşte Fenerbahce la finalul acestui sezon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Într-o reuniune cu oficialii clubului, am anunţat că la finalul sezonului voi pleca de la Fenerbahce. După o aventură de nouă ani în străinătate, m-am hotărât să revin în ţara mea şi să joc la Feyenoord. Sunt mândru că în cei trei ani petrecuţi la Fenerbahce au câştigat toate trofeele posibile în Turcia (Supercupa, Cupa şi campionatul) şi echipa a ajuns pentru prima dată în semifinale în cupele europene. Însă fiecare poveste frumoasă are un sfârşit. Asta înseamnă că am ajuns la finalul poveştii ce mă leagă pe mine ca fotbalist de Fenerbahce. Nu a fost deloc uşor să iau această decizie, pentru că eu şi familia mea iubim Turcia", a precizat Kuyt într-un mesaj în limba turcă postat pe contul său de Facebook.

Dirk Kuyt a menţionat că a luat decizia de a părăsi echipa Fenerbahce la finalul sezonului înaintea atacului ce a vizat autocarul formaţiei din Istanbul. "Până la finalul sezonului, voi face tot ce voi putea pentru Fenerbahce, să nu se îndoiască nimeni de asta. Şi aş vrea să fie clar că eu am luat această decizie înaintea atacului de sâmbătă. În fotbal, ca în viaţă, cele mai importante sunt sănătatea şi ca oamenii să fie în siguranţă. Poporul turc trebuie să găsească o soluţie. Doar astfel toată lumea se poate simţi în siguranţă şi se poate bucura din nou de fotbal. Vreau să mai menţionez că nu voi rupe niciodată legătura cu clubul. Şi sper ca într-o zi să revin în Turcia. Nu este un «adio», ci un «pe curând»", a adăugat fotbalistul.

Potrivit cotidianului Milliyet, Feyenoord a anunţat că a obţinut serviciile lui Kuyt pentru un sezon. Dirk Kuyt a mai jucat la echipa olandeză în perioada 2003-2006.

Autocarul echipei Fenerbahce a fost atacat cu focuri de armă, sâmbăta trecută, în timpul deplasării formaţiei turce la Trabzon, după meciul disputat la Rize cu Caykur Rizespor, în etapa a XXVI-a a campionatului Turciei, şoferul vehiculului fiind rănit la cap.

După atac, Dirk Kuyt, care nu făcuse deplasarea la Rize, fiind accidentat, s-a declarat extrem de afectat. "Încă tremur tot. Abia stau în picioare. Vreau să fiu calm, să nu mă gândesc la lucruri rele, dar plâng şi nu mă pot opri. Nu pot continua astfel", a spus atunci Kuyt pentru jurnalul turc Fanatik.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici