Disputa Bute - Andrade se va disputa cu "casa închisă"

Meciul pentru titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, dintre pugilistul român Lucian Bute şi mexicanul Librado Andrade, ce va avea loc la 29 noiembrie, în Quebec, se va disputa cu "casa închisă", informează presa canadiană.

53 afișări
Imaginea articolului Disputa Bute - Andrade se va disputa cu "casa închisă"

Mexicanul Librado Andrade şi pugilistul român Lucian Bute (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit site-ului canoe.ca, majoritea biletelor pentru disputa ce va avea loc în arena "Colisee Pepsi" din Quebec s-a epuizat deja.

"Aşa cum mai mulţi observatori au anticipat, Colisee Pepsi va fi plin până la refuz (mai mult de 15.000 de spectatori) pentru disputa revanşă dintre Bute şi Andrade. Cele mai scumpe bilete şi-au găsit cumpărător, iar celelalte tichete au fost şi ele aproape toate vândute. Duminică după-amiază, mai rămăsesră doar câteva bilete unice şi câteva perechi de tichete în galerii", notează sursa citată.

Bute şi Andrade s-au întâlnit în 24 octombrie 2008, în Bell Centre din Montreal, când Bute a dominat 11 runde, însă a fost trimis la podea în cea de-a 12-a (şi ultima), iar arbitrul a încheiat lupta când românul s-a ridicat.

Astfel, Bute şi-a apărat pentru a doua oară centura mondială, impunându-se la puncte.

Andrade a afirmat, imediat după meci, că arbitrul l-a favorizat pe Bute, încetând să numere atunci când românul se afla la podea. Presa canadiană a scris, tot în acea perioadă, că arbitrul a numărat prea încet şi românul a fost salvat de gongul final.

Bute a câştigat centura mondială IBF în 20 octombrie 2007, la Montreal, după ce l-a învins prin KO în repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio.

De atunci pugilistul român şi-a apărat de trei ori titlul mondial în faţa americanul William Joppy (20 octombrie 2007), în faţa mexicanului Librado Andrade (25 octombrie 2008) şi în faţa columbianul Fulgencio Zuniga (14 martie 2009).

Lucian Bute (24-0, 19 KO) va încerca să-şi păstreze din nou centura de campion mondial IBF la categoria supermijlocie, la 28 noiembrie, împotriva lui Andrade (28-2, 21 KO).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici