Djokovic a trecut de coreeanul Kwon la Wimbledon şi a stabilit un nou record în tenisul mondial

Principal favorit pe iarba londoneză, sârbul Novak Djokovic, a depăşit opoziţia tenace a coreeanului Kwon Soon-Woo (81 ATP), dar şi propriile dificultăţi, pentru a se califica luni în turul al doilea la Wimbledon, cu o victorie cu 6-3, 3-6, 6-3, 6-4.

341 afișări
Imaginea articolului Djokovic a trecut de coreeanul Kwon la Wimbledon şi a stabilit un nou record în tenisul mondial

Djokovic a trecut de coreeanul Kwon la Wimbledon şi a stabilit un nou record în tenisul mondial

Primul meci de pe arena centrală londoneză s-a jucat cu acoperişul tras, în condiţiile în care toate celelalte meciuri au fost amânate din cauza ploii.

Campionul în exerciţiu, care îşi doreşte al patrulea titlu consecutiv la Wimbledon şi al şaptelea în total, a părut pe alocuri neadaptat în faţa lui Kwon, care a jucat pe terenul central tenis plin de vitalitate şi complexitate, cu lovituri de dreapta în forţă, dar şi execuţii delicate.

Djokovic nu jucase niciun turneu de încălzire pe iarbă şi a recunoscut că acest lucru nu l-a ajutat în faţa unui adversar dificil, cu 11 ani mai tânăr decât el.

„Nu am avut niciun turneu de pregătire înainte de asta, aşa că în astfel de condiţii întotdeauna te vei simţi mai puţin confortabil decât ţi-ai dori, mai ales dacă joci împotriva cuiva atât de talentat ca Kwon, care stă aproape de linie şi loveşte foarte curat", a spus el la interviul de la final, citat de atptour.com.

„Nu a fost uşor. A trebuit să pun puţină varietate în joc. Serviciul a ajutat, dar la acest nivel una sau două lovituri decid un câştigător".

Coreeanul în vârstă de 24 de ani a făcut break în al patrulea game al setului al doilea şi a închis setul cu un drop-shot şi un serviciu puternic.

Dar sârbul, care urmăreşte să câştige al 21-lea titlu de Grand Slam, a revenit cu consistenţa caracteristică pentru a trece de următoarele două seturi, după două ore şi 29 de minute de joc.

El şi-a asigurat victoria cu un as la prima minge de meci şi va urma să îl întâlnească fie pe australianul Thanasi Kokkinakis, fie pe polonezul Kamil Majchrzak.

A fost a 80-a victorie a lui Djokovic la Wimbledon, el devenind singurul jucător care a câştigat câte 80 de meciuri la toate cele patru turnee de Grand Slam.

Sârbul, care a câştigat trei turnee de Grand Slam anul trecut, a ratat Openul Australiei în ianuarie, după ce a fost expulzat pentru că nu a fost vaccinat împotriva COVID-19.

El a pierdut în sferturile de finală de la Roland Garros în faţa ultimului campion, Rafa Nadal, care este cap de serie numărul doi la Wimbledon.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici