Djokovic începe sezonul în forţă: este în semifinale la Adelaide

Novak Djokovic se va confrunta cu cel mai mare test al pregătirilor sale pentru Australian Open într-o semifinală cap de afiş cu fostul număr unu mondial Daniil Medvedev, după ce sârbul l-a învins pe Denis Shapovalov cu 6-3, 6-4, vineri, la Adelaide International 1.

451 afișări
Imaginea articolului Djokovic începe sezonul în forţă: este în semifinale la Adelaide

Djokovic începe sezonul în forţă: este în semifinale la Adelaide

Djokovic a fost bine primit la revenirea sa în Australia, după ce a fost expulzat în ajunul turneului de Grand Slam de anul trecut pentru că nu a fost vaccinat împotriva COVID-19, iar jucătorul de 35 de ani şi-a încântat fanii prin faptul că a câştigat confortabil un prim set şi apoi un break n debutul celui de al doilea.

Shapovalov, numărul 18 mondial din Canada, şi-a ridicat nivelul de joc pentru a egala la 3-3 în setul al doilea, dar şi-a cedat din nou serviciul după o lovitură greşită şi o dublă greşeală, în timp ce Djokovic a trecut în faţă cu 5-4 înainte de a încheia confruntarea din sferturile de finală pe serviciul său.

Djokovic, principalul favorit, a câştigat precedentele trei întâlniri cu Medvedev, care l-a învins ultima dată în finala US Open din 2021.

"Va fi o altă noapte lungă. Nu vor fi prea multe puncte scurte, dacă nu vom servi amândoi bine", a declarat Djokovic, care are 8-4 la general împotriva rusului.

"Împotriva lui trebuie să fii pregătit să mergi până la capăt fizic şi mental... din punct de vedere al jocului, este unul dintre cei mai buni din ultimii cinci ani. S-a impus... şi este o persoană pe care o respect foarte mult.

"Am avut câteva bătălii extraordinare de-a lungul anilor şi sperăm să mai avem una".

Medvedev, al treilea favorit, a avansat mai devreme cu o victorie cu 6-3, 6-3 în faţa compatriotului său Karen Khachanov, în prima lor întâlnire în turneu din 2019, pentru a-şi îmbunătăţi recordul împotriva lui la 3-1.

"Mă bucur că am reuşit să îmi ridic nivelul, mai ales în finalul ambelor seturi şi sunt foarte fericit că sunt în semifinale", a declarat Medvedev.

Japonezul Yoshihito Nishioka l-a eliminat pe ultimul australian rămas în competiţia ATP 250. El l-a învins pe Alexei Popyrin, venit din calificări, cu 7-6(4), 6-7(8), 6-2, pentru a stabili o confruntare în semifinale cu Sebastian Korda, în căutarea primei victorii în faţa americanului.

Korda l-a înfruntat pe Jannik Sinner, al şaselea favorit, după victoriile directe în faţa lui Andy Murray şi Roberto Bautista Agut, iar numărul 33 mondial a fost din nou de neoprit în victoria cu 7-5, 6-1, în faţa italianului care s-a confruntat cu o problemă la şold.

"A fost un meci grozav până când ceva a început să-l deranjeze", a spus Korda. "Aşa că îi urez toate cele bune pentru următoarele săptămâni şi pentru Australian Open care se apropie".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici