Djokovic trece de Popyrin la Australian Open şi se pregăteşte de meciul cu Etcheverry

Două tururi, două victorii dificile pentru liderul mondial Novak Djokovic, care îşi continuă drumul la primul Grand Slam de tenis al anului, Australian Open, după ce a câştigat miercuri în faţa favoritului local Alexei Popyrin.

241 afișări
Imaginea articolului Djokovic trece de Popyrin la Australian Open şi se pregăteşte de meciul cu Etcheverry

Djokovic trece de Popyrin la Australian Open şi se pregăteşte de meciul cu Etcheverry

De 10 ori campion la turneul major pe suprafaţă dură de la Melbourne, Djokovic a reuşit să-l învingă cu 6-3, 4-6, 7-6(4), 6-3 pe Alexei Popyrin, într-un meci încheiat târziu, pe Rod Laver Arena. Djokovic a fost în pericol de a fi fost condus cu un set, la jumătatea meciului, dar a salvat patru mingi de set de la 0/40 la 4-5 în setul al treilea, pentru ca apoi să se impună în tiebreak.

"A avut un forehand destul de uşor şi l-a ratat", a spus Djokovic, citat de site-ul ATP, întrebat despre felul cum a salvat setul al treilea. "Nu am făcut nimic special şi am fost norocos la acel punct, în acel game, să scap. Cred că el a fost jucătorul mai bun timp de un set şi jumătate. În setul doi şi în setul trei a fost jucătorul mai bun.

"Lucrurile s-au schimbat, iar impulsul s-a schimbat în tie-break. Am reuşit să pun mingea mai mult în teren decât a făcut-o el. Nu cred că am jucat la cel mai înalt nivel. În unele momente da, dar şi meritul lui este că a venit tactic cu planul de joc potrivit şi a servit mult. Merită o rundă de aplauze".

Cu acest succes Djokovic îşi extinde seria de victorii la Australian Open la 30 de meciuri.

El îl va întâlni în turul al treilea pe Tomas Martin Etcheverry, meci în care a declarat că îşi doreşte să îşi ridice nivelul de joc, în condiţiile în care, în funcţie de rezultate, atât Carlos Alcaraz, cât şi Daniil Medvedev i-ar putea lua locul în fruntea clasamentului.

Argentinianul Etcheverry, favorit 30, l-a învins anterior pe Gael Monfils cu 6-4, 6-4, 6-4. Numărul 1 mondial îl conduce pe Etcheverry cu 2-0 în seria confruntărilor directe, după ce a triumfat la evenimentele ATP Masters 1000 de la Roma şi Paris în 2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici