Djokovic vrea un „ultim dans” cu Nadal la Roland Garros

  • Retragerea lui Rafael Nadal de la Mastersul de la Monte Carlo pune sub semnul întrebării participarea acestuia la Roland Garros.
  • Sârbul Novak Djokovic a declarat că încă speră la un ultim capitol din rivalitatea lor istorică.
  • „Ar fi grozav să avem o altă mare întâlnire", şi-a exprimat speranţa liderul ATP.
154 afișări
Imaginea articolului Djokovic vrea un „ultim dans” cu Nadal la Roland Garros

Djokovic vrea un „ultim dans” cu Nadal la Roland Garros

Spaniolul în vârstă de 37 de ani, care a declarat că se aşteaptă să se retragă după sezonul 2024, a revenit în competiţie la Brisbane, în ianuarie, după aproape un an de absenţă din cauza unei accidentări la flexorul şoldului, dar de atunci nu a mai jucat într-un eveniment ATP.

„Ca fan al tenisului, vreau ca el să mai joace cel puţin un turneu înainte de a se retrage...", a declarat Djokovic, numărul unu mondial, pentru Eurosport, într-un interviu publicat sâmbătă.

„Ştim cu toţii ce a făcut pe zgură în cariera sa, în special la Roland Garros. Acesta este obiectivul lui, ştim cu toţii asta, a tot spus-o. Pentru binele întregului tenis şi al Roland Garros în special, sperăm că va putea juca acolo. Ar fi grozav să avem o altă mare întâlnire".

Djokovic îşi va începe marţi lupta pentru al treilea titlu la Monte Carlo fără antrenorul Goran Ivanisevic în loja sa, după ce luna trecută a pus capăt parteneriatului său de mare succes cu croatul.

În ultimele săptămâni, sârbul a lucrat cu fostul număr unu mondial la dublu, Nenad Zimonjic.
„Ne cunoaştem foarte bine de mai bine de 20 de ani. A fost mereu ca un frate mai mare pentru mine. Un mentor, un prieten, care a încercat mereu să mă ajute ca persoană şi ca jucător", a declarat Djokovic.

„Când m-am oprit cu Goran, începusem pregătirea pe zgură la Belgrad, iar el era acolo. A venit pe teren şi ne-a plăcut foarte mult colaborarea noastră şi l-am rugat să vină aici pentru câteva săptămâni.

„Încercăm să profităm la maximum de el. Mi-a dat sfaturi foarte utile pentru a găsi poziţia corectă atunci când mă apropii de fileu, iar acesta este un lucru la care eu nu mă pricep cel mai bine, deoarece nu joc atât de multe meciuri de dublu."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici