Djokovici critică interdicţia „nebună” de la Wimbledon pentru jucătorii ruşi şi belaruşi

Novak Djokovici, numărul unu mondial, a declarat că decizia de a interzice jucătorii ruşi şi belaruşi la Wimbledon din cauza invaziei Moscovei în Ucraina este „nebunească”, relatează Reuters.

782 afișări
Imaginea articolului Djokovici critică interdicţia „nebună” de la Wimbledon pentru jucătorii ruşi şi belaruşi

Djokovici critică interdicţia „nebună” de la Wimbledon pentru jucătorii ruşi şi belaruşi

Wimbledon a anunţat miercuri că a interzis accesul tuturor jucătorilor ruşi şi belaruşi la campionatele din acest an din cauza invaziei, pe care Rusia o numeşte "operaţiune specială".

Grand Slam-ul este primul turneu de tenis care interzice concurenţi din cele două ţări, ceea ce înseamnă că numărul doi mondial la masculin, Daniil Medvedev din Rusia, şi numărul patru la feminin, Aryna Sabalenka din Belarus, vor fi excluşi de la turneul din 27 iunie - 10 iulie.

Djokovic, care a crescut în Serbia devastată de război, a declarat că sportivii nu au avut nimic de-a face cu conflictul actual. "Voi condamna întotdeauna războiul, nu voi susţine niciodată războiul fiind eu însumi un copil al războiului", a declarat Djokovic reporterilor la Serbia Open, un eveniment ATP 250 din Belgrad.

"Ştiu câte traume emoţionale lasă. În Serbia ştim cu toţii ce s-a întâmplat în 1999. În Balcani am avut multe războaie în istoria recentă. Cu toate acestea, nu pot susţine decizia de la Wimbledon, cred că este o nebunie. Când politica interferează cu sportul, rezultatul nu este bun."

Decizia All England Lawn Tennis Club (AELTC) a fost criticată de circuitele ATP şi WTA.

Este pentru prima dată când jucătorii au fost interzişi pe motiv de naţionalitate de la perioada imediat următoare celui de-al Doilea Război Mondial, când au fost excluşi jucătorii germani şi japonezi.

AELTC a declarat că va "lua în considerare şi va răspunde în consecinţă" dacă circumstanţele se vor schimba până în iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici