Djokovici l-a învins pe Federer şi s-a calificat în finala Australian Open

Tenismanul sârb Novak Djokovici, al treilea favorit, l-a învins, joi, cu scorul de 7-6 (7/3), 7-5, 6-4, pe jucătorul elveţian Roger Federer, cap de serie numărul doi, şi s-a calificat în finala Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

67 afișări
Imaginea articolului Djokovici l-a învins pe Federer şi s-a calificat în finala Australian Open

Djokovici l-a învins pe Federer şi s-a calificat în finala Australian Open (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Meciul a durat exact trei ore. Aceasta a fost a şaptea victorie a lui Djokovici în cele 20 de întâlniri disputate cu Federer.

Djokovici accede, astfel, pentru a doua oară în finala unui turneu de Grand Slam, după ce în 2008 a câştigat Australian Open, învingându-l pe francezul Jo-Wilfred Tsonga. Tot atunci a fost înregistrată ultima finală de Grand Slam în care nu a evoluat Rafael Nadal sau Roger Federer, jucătorii care au dominat tenisul mondial în ultimii ani.

Tenismanul sârb îl va avea adversar în utimul act al turneului australian pe învingătorul dintre britanicul Andy Murray, cap de serie numărul 5, şi spaniolul David Ferrer, al şaptelea favorit, această întâlnire fiind programată vineri. Ferrer l-a eliminat în sferturile de finală pe liderul ierarhiei ATP, Rafael Nadal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici