Djokovici l-a învins pe Wawrinka şi s-a calificat în finala Australian Open

Tenismanul sârb Novak Djokovici, locul 1 ATP, s-a calificat în finala turneului Australian Open, după ce l-a învins în semifinale, vineri, cu scorul de 7-6 (1), 3-6, 6-4, 2-6, 6-0, pe elveţianul Stan Wawrinka, al patrulea favorit şi deţinătorul titlului.

278 afișări
Imaginea articolului Djokovici l-a învins pe Wawrinka şi s-a calificat în finala Australian Open

Djokovici l-a învins pe Wawrinka şi s-a calificat în finala Australian Open (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Djokovici îl va întâlni în finală pe britanicul Andy Murray, cap de serie numărul 6.

Pentru Novak Djokovici, finala cu Murray va fi a 15-a la un turneu de Grand Slam, a cincea la Melbourne. Sârbul a câştigat Australian Open în 2008, 2011, 2012 şi 2013.

În ceea ce îl priveşte pe Andy Murray, pentru acesta va fi a patra încercare de cucerire a trofeului, după ce a pierdut finalele din 2010, 2011 şi 2013. Pentru el, finala de duminică va fi a opta la un turneu de Grand Slam.

Djokovici şi Murray au mai fost adversari până în prezent de 23 de ori, sârbul impunându-se de 15 ori şi britanicul de opt ori. Ultima dată, cei doi s-au întâlnit în sferturile de finală ale turneului de la Paris, scor 7-5, 6-2 pentru Djokovici, care a şi câştigat trofeul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici