DNA: Arbitrul Bogaciu a primit 5.000 de dolari pentru a favoriza FC Argeş

Arbitrul Aurelian Bogaciu, arestat preventiv, miercuri noapte, în dosarul corupţiei din arbitraj, este acuzat de către procurorii anticorupţie că a primit suma de 5.000 de dolari de la finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, pentru a favoriza echipa într-un meci disputat cu Universitatea Craiova.

45 afișări
Imaginea articolului DNA: Arbitrul Bogaciu a primit 5.000 de dolari pentru a favoriza FC Argeş

Arbitrul Aurelian Bogaciu (Imagine: Ştefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

Într-un comunicat transmis joi, Direcţia Naţională Anticorupţie precizează că procurorii de la Serviciul Teritorial Piteşti îl cercetează penal pe Aurelian Dumitru Bogaciu, arbitru de fotbal în lotul divizionar A, pentru infracţiunea de luare de mită în formă continuată.

Potrivit DNA, în 2 octombrie 2008, Aurelian Bogaciu, în calitate de arbitru de fotbal, desemnat de Federaţia Română de Fotbal ca arbitru principal pentru meciul FC Argeş - Universitatea Craiova, desfăşurat în 3 octombrie 2008 la Piteşti, a primit de la Cornel Penescu, prin intermediul lui Liviu Făcăleaţă, suma de 5.000 de dolari pentru a favoriza echipa FC Argeş.

De asemenea, în 19 noiembrie 2008, Bogaciu a acceptat şi beneficiat de oferta făcută de Liviu Făcăleaţă de a fi cazat, cu titlu gratuit, la un hotel din Piteşti, în condiţiile în care nu fusese delegat să arbitreze în acele zile vreun meci în municipiul Piteşti, în scopul favorizării echipei FC Argeş la meciurile următoarele din Liga I, când ar fi fost desemnat de către Federaţia Română de Fotbal să le arbitreze. Contravaloarea cazării a fost de 374 de lei, precizează DNA.

Arbitrul Aurelian Bogaciu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, miercuri noapte, sub acuzaţia de luare de mită, măsura fiind luată de Tribunalul Argeş la propunerea procurorilor DNA, care emiseseră pe numele acestuia o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Florin Doran, avocatul arbitrului, a invocat în faţa magistraţilor Tribunalului Argeş o excepţie de neconstituţionalitate privind competenţa DNA în cauză, el susţinând că propunerea de arestare este lovită de nulitate.

Excepţia de neconstituţionalitate invocată de acesta a fost respinsă, fiind admisă propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a lui Bogaciu, pentru 29 de zile.

Avocatul arbitrului a formulat recurs la decizia magistraţilor, recurs care va fi judecat în cursul zilei de joi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici