DNA: Penescu i-a dat 21.000 de dolari lui Serea pentru ca FC Argeş să câştige un meci cu Steaua

Procurorii anticorupţie îl acuză pe Ionică Serea că a primit 21.000 de dolari, prin intermediul arbitrului Marius Martiş şi a lui Liviu Făcăleaţă, pentru a arbitra partida dintre cluburile Argeş Piteşti şi Steaua, astfel încât piteştenii să câştige, iar cei sancţionaţi să fie adversarii lor.

27 afișări
Imaginea articolului DNA: Penescu i-a dat 21.000 de dolari lui Serea pentru ca FC Argeş să câştige un meci cu Steaua

DNA: Penescu i-a dat 21.000 de dolari lui Serea pentru ca FC Argeş să câştige un meci cu Steaua (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti fac îl acuză pe Ionică Serea, fost arbitru de fotbal în cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF), de luare de mită, iar pe Marius Marian Martiş, arbitru de fotbal în cadrul Federaţiei Române de Fotbal, de complicitate la infracţiunea de luare de mită.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 18 martie 2009, Ionică Serea, în calitate de arbitru de fotbal în cadrul Comisiei centrale a arbitrilor - organism al FRF, a primit suma de 21.000 de dolari de la Gheorghe Cornel Penescu, prin intermediul lui Martiş Marius Marian şi a lui Făcăleaţă Liviu Ilie, directorul societăţii PIC.

"Această sumă a fost dată pentru ca inculpatul Serea Ionică, în calitate de arbitru delegat de Federaţia Română de Fotbal, să arbitreze partida dintre cluburile Fotbal Club Argeş Piteşti şi Fotbal Club Steaua Bucureşti, disputată la data de 20 martie 2009, să faciliteze ca echipa Fotbal Club Argeş Piteşti să obţină un rezultat favorabil în meciul pe care urma să-l dispute cu echipa Fotbal Club Steaua Bucureşti şi, de asemenea, pentru ca jucătorii din cadrul echipei din Piteşti să nu primească sancţiuni disciplinare (cartonaş galben sau cartonaş roşu), iar astfel de sancţiuni să fie aplicate fotbaliştilor din echipa adversă", explică DNA.

Serea, în vârstă de 41 de ani, a fost retrogradat în lotul B de arbitraj, în aprilie 2009, pentru prestaţia din semifinala Cupei României, CFR Cluj-FC Vaslui, scor 1-0, şi nu mai avea posibilitatea să mai conducă vreun meci din cauza vârstei sale.

În iulie 2009, numele lui Marius Martiş a fost vehiculat printre numele a 13 arbitri incluşi de Comisia Centrală a Arbitrilor pe lista pentru sezonul 2009-2010 al Ligii I şi care ar fi fost implicaţi în scandalul de corupţie în care este judecat patronul echipei FC Argeş, Cornel Penescu.

Vineri, Tribunalul Argeş a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Serea Ionică şi Martiş Marius Marian pe o perioadă de 29 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici