Doina Melinte: Am vorbit cu doamna ministru, aştept veştile oficiale

Doina Melinte a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX că a discutat cu ministrul Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă, care i-a propus funcţia de secretar de stat pe probleme de sport în MTS, fosta atletă precizând că acum aşteaptă numirea oficială.

82 afișări
Imaginea articolului Doina Melinte: Am vorbit cu doamna ministru, aştept veştile oficiale

Doina Melinte: Am vorbit cu doamna ministru, aştept veştile oficiale (Imagine: Mediafax Foto)

"Am mai vorbit cu doamna ministru aseară o dată, aştept veştile oficiale. Eu am acceptat propunerea, dar încă sunt la Bacău, la serviciu. Sunt un om de sport, conduc Direcţia Judeţeană de Sport Bacău din 1993 şi îmi doresc să demonstrez că experienţa mea poate folosi şi în noua funcţie. Aşa cum pe pistele de atletism la concursuri am demonstrat că sunt puternică, aşa vreau să arăt şi în noua postură că pot face faţă şi pot sprijini sportul românesc", a spus Melinte.

Ea a afirmat că, după ce va prelua funcţia de secretar de stat, va avea printre priorităţile sale consolidarea sportului de masă şi rezolvarea problemelor legate de scăderea numărului de sportivi şi de baze sportive.

"Există multe probleme în sport, nu doar una sau două. Iar primele pe care va trebui să ne concentrăm, din punctul meu de vedere, se leagă de scăderea numărului sportivilor, desfiinţarea a numeroase baze sportive, profesionismul celor care predau educaţie fizică, dar şi numărul scăzut al acestora, precum şi reînfiinţarea competiţiilor şcolare şi consolidarea sportului de masă", a adăugat Doina Melinte.

Ca sportivă, Doina Melinte a câştigat o medalie de aur în proba de 800 metri şi una de argint în proba de 1.500 de metri la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 1984. În palmaresul ei mai figurează trei tiluri de campioană europeană la 1.500 de metri, în sală, o medalie de argint la Campionatele Mondiale de atletism în sală şi una medalie de bronz la CM în aer liber, ambele cucerite tot în proba de 1.500 de metri. În ultimii 16 ani, ea a condus DJTS Bacău.

Octavian Bellu a depus, în 10 iulie, la Secretariatul General al Guvernului un document în care solicita să fie eliberat din funcţia de secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS), invocând imposibilitatea de a mai lucra într-un sistem "blocat şi fără viitor". Cererea i-a fost aprobată, în 15 iulie, de premierul Emil Boc.

Sorina Plăcintă, care a preluat funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului după demisia Monică Ridzi, survenită în urma scandalului fondurilor pentru Ziua Tineretului, a declarat, duminică seară, că aşteaptă un răspuns din partea Doinei Melinte, căreia i-a propus să preia postul de secretar de stat din MTS. "Mi-au propus-o pe doamna Doina Melinte. Am discutat şi cu domnul prim-ministru. Luni, aş vrea s-o sun. N-am sunat-o până acum, că am vrut să o las să-i tihnească acest week-end", a declarat, la Antena 3, Plăcintă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici