Doina Melinte: Se preconizează înfiinţarea unei autorităţi naţionale pentru sport

Fostul secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, Doina Melinte, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că a discutat cu ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, şi că se preconizează înfiinţarea unei autorităţi naţionale pentru sport.

42 afișări
Imaginea articolului Doina Melinte: Se preconizează înfiinţarea unei autorităţi naţionale pentru sport

Doina Melinte: Se preconizează înfiinţarea unei autorităţi naţionale pentru sport (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

"Am discutat cu domnul ministru, dar nu pot să spun prea multe pentru că nu se ştie exact despre ce este vorba. Se preconizează că vom fi autoritate naţională pentru sport. Eu fac parte din lumea sportului şi consider că am experienţă şi nu sunt venită din alt domeniu. Dacă va fi să fiu numită în continuare într-o funcţie la sport, atunci aşa voi face", a spus Doina Melinte.

Ea a precizat că, în opinia sa, a făcut o echipă bună cu fostul ministru al tineretului şi sportului, Sorina Plăcintă. "Am preluat de la doamna Ridzi MTS-ul şi aş putea să spun că, alături de doamna Plăcintă, am format o echipă bună. Am început nişte proiecte, le-am derulat pe cele existente deja...", a adăugat Melinte.

Premierul Emil Boc a decis ca Ministerul Tineretului şi Sportului să fie absorbit de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, acesta devenind Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, fiind condus Daniel Funeriu.

Ministerul Tineretului şi Sportului a fost reînfiinţat la data de 23 decembrie 2008, după o perioadă de cinci ani şi jumătate în care în locul său a funcţionat Agenţia Naţională pentru Sport. Monica Iacob Ridzi a fost numită ministru, dar în urma scandalului privind organizarea evenimentelor ce au prilejuit serbările de 1 şi 2 mai, aceasta şi-a dat demisia la data de 14 iulie, iar în locul său a fost numită Sorina Plăcintă. În mandatul acesteia din urmă, secretar de stat a fost Doina Melinte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici