Doliu în lumea sportului după decesul lui Dobrin

Personalităţi ale sportului românesc, foşti colegi şi apropiaţi ai lui Nicolae Dobrin au deplâns trecerea acestuia în nefiinţă.

6 afișări
Imaginea articolului Doliu în lumea sportului după decesul lui Dobrin

Doliu în lumea sportului după decesul lui Dobrin

Fostul fotbalist Necula Răducanu a declarat agenţiei MEDIAFAX că atât el cât, cât şi Nicolae Dobrin, au făcut parte din "generaţia de platină", deoarece au deschis drumul performanţelor şi a precizat că lumea îşi va aduce mereu aminte de jucătorii din acea perioadă. „Toată lumea care l-a cunoscut plânge, plânge toată România. A fost un om-spectacol şi de asta l-a iubit lumea”, a adăugat Răducanu.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ilie Năstase, a arătat că fotbalul românesc şi România sunt mai sărace după dispariţia fostului internaţional Nicolae Dobrin.

Tehnicianul echipei Rapid, Mircea Rednic, a declarat, vineri, că fostul internaţional Nicolae Dobrin a fost unul dintre cei mai mari fotbalişti pe care i-a avut România şi a apreciat că decesul acestuia reprezintă o mare pierdere pentru fotbalul românesc.

Fostul fotbalist Ilie Balaci l-a elogiat pe Dobrin arătând că acesta "a fost unul dintre cei mai mari, poate chiar cel mai mare fotbalist român". Ilie Balaci a precizat că va merge la capela unde va fi depus corpul neînsufleţit al lui Nicolae Dobrin, însă nu va putea asista la înmormântare, deoarece îi este greu să meargă la cimitir.

Fostul arbitru internaţional Nicolae Rainea a declarat că Nicolae Dobrin a fost "un rege care a murit prea devreme", precizând că s-a pierdut "un om, un caracter care va rămâne în istoria fotbalului internaţional". Nicolae Rainea a precizat că a fost împreună cu Dobrin şi la turneul din Mexic, precizând că fotbalistul era adulat peste tot.

Fostul internaţional Emeric Dembrovschi, component al naţionalei României din anii '70, a declarat că fostul său coechipier Nicolae Dobrin va rămâne permanent în memoria iubitorilor fotbalului.

Florin Halagian, antrenorul lui Nicolae Dobrin la FC Argeş, deplânge, de asemenea, dispariţa lui Dobrin. "Ne-a părăsit mult prea devreme. Ne-a părăsit poate cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor. Vorbeam mereu cu el. Era normal să-l încurajez. Nu eram singurul. Îl încurajam în faţă, iar când plecam de la el sau închideam telefonul îmi dădeau lacrimile. Ştiam în ce stadiu este boala şi eram conştient că acest moment va veni foarte curând. Dumnezeu să-l odihnească!", a spus Halagian.

Antrenorul lotului de canoe al României, Ivan Patzaichin, a declarat că regretă dispariţia fostului fotbalist Nicolae Dobrin, care îi era prieten din perioada în care fostul canoist se antrena la baza de la Bascov, de lângă Piteşti.  "Îmi voi aminti de el ca de un om deosebit, un prieten. Am tot auzit spunându-se că Dobrin a dispărut dintre noi, dar nu cred că este un termen potrivit. Dobrin ar trebui să rămână mereu printre noi şi chiar şi în sufletul generaţiilor viitoare", a încheiat Patzaichin.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu regretă decesul fostului fotbalist Nicolae Dobrin şi îşi aminteşte de acesta ca de un mare jucător, pe care l-a urmărit personal la stadionul din Piteşti, în tinereţe, într-o partidă disputată între FC Argeş şi Dinamo Bucureşti.

Fostul şef al statului Emil Constantinescu consideră că Nicolae Dobrin a fost un "om exemplar", care şi-a dăruit viaţa sportului, semenilor şi ţării sale şi un "fotbalist de aur", "care a încântat publicul vreme de două decenii cu talentul lui ce ţinea de magie".

Directorul general al clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan, a arătat că Nicolae Dobrin merită funeralii naţionale pentru că viaţa i-a oferit prea puţin: "Sunt de acord cu cei care solicită funeralii naţionale pentru Dobrin, merită orice Gicu Dobrin, mai ales că în viaţă a avut atât de puţine".

Antrenorul echipei Poli Iaşi, Ionuţ Popa, a declarat Nicolae Dobrin a fost şi va rămâne cel mai mare fotbalist român. "Nu mi-a venit să cred că am auzit ştirea dimineaţă. Unul ca Gicu Dobrin nu se va mai naşte!".

Antrenorul echipei Farul Constanţa, Constantin Gache, a ţinut să înceapă conferinţa de presă prilejuită de partida pe care echipa sa o va disputa în deplasare cu FC Vaslui, cu câteva cuvinte referitoare la decesul lui Nicolae Dobrin.

Atacantul Adrian Mutu (AC Fiorentina) a declarat că s-a apucat de fotbal la Piteşti fiind vrăjit de Nicolae Dobrin, pe care l-a avut şi antrenor, adăugând că se roagă pentru fostul mare fotbalist, pe care îl va iubi mereu:  "Mi-am dorit mereu să joc bine şi să-l fac să fie mândru de mine. O să-l iubesc mereu. Sunt sigur că milioane de români se roagă alături de mine pentru Dobrin".

Atacantul stelist Nicolae Dică a declarat că regretă enorm dispariţia fostului său antrenor Nicolae Dobrin, pe care l-a admirat, dorindu-şi mereu să realizeze cu balonul ceea ce făcea fostul mare fotbalist.

Atacantul Adrian Neaga a afirmat că a rămas fără cuvinte după aflarea veştii decesului lui Dobrin. "În acest moment, îmi este foarte greu să mai spun ceva. Nea Gicu a fost un om extraordinar şi nu îmi vine să cred că s-a stins din viaţă. Ştiu că a suferit foarte mult. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a spus Neaga.

Fostul coleg de cameră a lui Nicolae Dobrin de la FC Argeş, Constantin Cârstea, a declarat că decesul fostului fotbalist este o mare lovitură pentru fotbalul românesc, dar că acesta nu a depins de nimeni, ci doar de Dumnezeu.

Administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, a explicat că în 1970, după CM din Mexic, l-a convins pe Nicolae Dobrin, împreună cu Mircea Angelescu, să revină asupra deciziei de a renunţa la echipa naţională a României.

Dinu pune zvonurile conform cărora fotbaliştii proveniţi de la Dinamo ar fi avut un rol important în faptul că Dobrin nu a fost folosit la Campionatul Mondial din Mexic 1970 pe seama răutăţii lumii.

Antrenorul echipei CFR Cluj, Ioan Andone susţine că ar trebui declarată o zi de doliu naţional în memoria fostului internaţional Nicolae Dobrin: "Este o zi tristă pentru fotbalul românesc şi pentru România. Dobrin a fost un mare om, un mare jucător şi mi-a fost idol. Am jucat de două ori împotriva lui şi, ce să spun, era un magician. Ar trebui să fie doliu naţional, sprijin din tot sufletul această idee".

Primarul Piteştiului, Tudor Bendiuc, va solicita preşedintelui Traian Băsescu să declare Zi de doliu naţional data la care va fi înmormântat fostul fotbalist Nicolae Dobrin.

Fostul fotbalist Nicolae Dobrin a fost internat, joi după-amiază, la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean din Piteşti, surse medicale afirmând, la momentul respectiv că starea sa este foarte gravă.

Dobrin, în vârstă de 60 de ani, avea cancer pulmonar, iar recent fusese supus unei intervenţii chirurgicale.

Nicolae Dobrin a decedat, vineri dimineaţă, la Spitalul Judeţean Piteşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici