DOLIU în lumea sportului: Estelle Balet, campioană mondială la snowboard, a fost ucisă de o avalanşă în Munţii Alpi

Estelle Balet (21 de ani), o campioană mondială la snowboard din Elveţia, a decedat, marţi, într-o avalanşă provocată în Munţii Alpi, ce a avut loc chiar în timpul filmării unui videoclip, anunţă cotidianul New York Times.

1613 afișări
Imaginea articolului DOLIU în lumea sportului: Estelle Balet, campioană mondială la snowboard, a fost ucisă de o avalanşă în Munţii Alpi

DOLIU în lumea sportului: Estelle Balet, campioană mondială la snowboard, a fost ucisă de o avalanşă în Munţii Alpi (Imagine: coopzeitung.ch)

Tragicul accident s-a petrecut pe muntele Portalet, din masivul Mont Blanc, situat în cantonul Valais, din sudul Elveţiei, deasupra satului Orsieres. Avalanşa a avut o lungime de un kilometru şi Estelle Balet a fost una dintre cele două victime ale ei.Jurnaliştii americani susţin că aceasta purta echipament de protecţie în timpul filmărilor, inclusiv vestă.

Poliţia elveţiană a anunţat decesul tinerei sportive. Balet a fost găsită rapid şi scoasă din zăpadă până la venirea echipajelor de salvare, însă a murit pe loc şi autorităţile nu au mai putut face nimic pentru a o resuscita.

În 2015, Estelle Balet a devenit cea mai tânără campioană din Freeride World Tour, circuit în care schiorii şi snowboarderii concurează pe pârtii abrupte şi de multe ori stâncoase. Uneori, etapele suferă amânări din cauza avalanşelor, aşa cum s-a întâmplat şi în luna februarie a acestui an, la o competiţie desfăşurată în Austria.

Practica snowboard-ul încă de la vârsta de 10 ani şi era văzută drept un adevărat star în acest sport de iarnă. Dispariţia ei este socotită de oficialii Freeride World Tour drept o pierdere imensă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici