Domenech: Nu înţeleg de ce noi suntem prezentaţi ca vinovaţi pentru o eroare de arbitraj

Selecţionerul Raymond Domenech s-a declarat surprins, într-un interviu acordat L'Express.fr, de reacţiile survenite calificării Franţei la CM-2010 graţie unui henţ a lui Thierry Henry nesancţionat de arbitru, în returul barajului cu Irlanda (1-1).

24 afișări
Imaginea articolului Domenech: Nu înţeleg de ce noi suntem prezentaţi ca vinovaţi pentru o eroare de arbitraj

Raymond Domenech şi Thierry Henry (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Toţi oamenii care iubesc echipa Franţei sunt mulţumiţi de această calificare. Şi eu la fel, dar desigur cu o mică amărăciune pentru că această bucurie e temperată de un meci prost făcut de jucătorii francezi şi de arbitru, dar şi de către reacţiile din mass-media. Eu nu înţeleg de ce suntem noi prezentaţi ca vinovaţi. Pe teren nu am văzut acel henţ, însă am urmărit imagini, şi este clar o eroare de arbitraj. Pentru mine este vorba despre o fază de joc şi nu de o înşelătorie. Eu nu înţeleg de ce ni se solicită să ne cerem scuze", a punctat Domenech.

Atacantul Barcelonei, Thierry Henry, a admis că a atins mingea cu mâna la faza dinaintea înscrierii golului egalizator al partidei disputate, miercuri, de Franţa cu Irlanda, pe arena Stade de France, şi că i-a spus acest lucru arbitrului. "Mingea mi-a lovit mâna, voi fi sincer. A fost henţ, se poate vedea clar asta. Sebastien Squillaci a sărit la cap cu alţi doi jucători irlandezi, eu eram în spatele lor, iar următorul lucru care ştiu că s-a întâmplat a fost că mingea mi-a lovit mâna. Arbitrul mi-a spus că nu eu sunt arbitrul", le-a spus Henry reporterilor, la finalul partidei.

"Văd că i se solicită lui Thierry să aibă aură şi aripi de înger şi să recunoască că a făcut o prostie, dar trebuie să existe aceeaşi exigenţă pentru toată lumea. Nu trebuie să ne facem «harakiri» pentru că arbitrul a făcut o greşeală, iar de data aceasta a fost în favoarea noastră", a precizat antrenorul francez, invocând exemplul celebrului henţ a lui Diego Maradona împotriva Angliei, din 1986, pe care potrivit lui Domenech "toată lumea" l-a prezentat ca "extraordinar".

Mijlocaşul englez David Beckham şi-a exprimat, joi, convingerea că atacantul francez Thierry Henry nu este un "trişor" în ciuda fazei petrecute la partida de miercuri. "Şi eu am fost supus unor titluri ce nu mi-au făcut plăcere. Nu cred însă că Henry este un trişor. Cine ştie cum aş fi reacţionat şi o într-o situaţie asemănătoare? Într-un meci de calificare pentru Cupa Mondială, nu mai ştii ce faci. Sincer, nu cred că Thierry a făcut acel gest în mod voluntar", a precizat Beckham într-un interviu acordat Sky Sports News.

Presa irlandeză l-a calificat, joi, drept "trişor" pe atacantul francez Thierry Henry, considerând că naţionala Irlandei a fost "furată" în meciul cu Franţa, scor 1-1, din barajul pentru accesul la CM-2010.

Naţionala franceză s-a calificat la turneul final al Cupei Mondiale din 2010, după ce a terminat la egalitate, miercuri, pe teren propriu, scor 1-1 după prelungiri, cu reprezentativa Irlandei, în returul barajului european. Irlandezii au deschis scorul prin Robbie Keane, în minutul 32, francezii reuşind egalarea prin Gallas, în minutul 103, după o fază la care Thierry Henry a comis henţ. În tur, la Dublin, francezi au învins, cu scorul de 1-0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici