Dominaţia lui Magnus Carlsen continuă. Marele maestru şi-a apărat titlul mondial la Şah în faţa rusului Ian Nepomniachtchi

Magnus Carlsen şi-a apărat vineri titlul de campion mondial la Şah, după ce l-a învins pe Ian Nepomniachtchi cu scorul general de 7,5 la 3,5.

2175 afișări
Imaginea articolului Dominaţia lui Magnus Carlsen continuă. Marele maestru şi-a apărat titlul mondial la Şah în faţa rusului Ian Nepomniachtchi
Victorie înseamnă, de asemenea, că marele maestru norvegian va depăşi pragul de 10 ani consecutivi ca şi campion mondial. Magnus Carlsen şi-a mai apărat cu succes titlul de 4 ori. Pentru victoria sa el va primit 60% din premiul total de 2 milioane de euro. 
 
În cadrul disputei cu rusul Ian Nepomniachtchi, Magnus Carlsen a câştigat şi cel mai lung meci de şah din istoria Campionatelor Mondiale de şah – 7 ore şi 47 de minute. Carlsen a avut nevoie de 136 de mutări ca să îl învingă pe Nepomniachtchi în meciul numărul 7. Vechiul record fusese stabilit în 1978, la meciul dintre Anatoli Karpov şi Viktor Korchnoi, care s-a încheiat după 124 de mutări.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici