Două fotbaliste au fost scoase din lotul Guineei Ecuatoriale, după acuzaţii că ar fi bărbaţi

Surorile Bilguisa şi Salimata Simpore au fost scoase din lotul echipei Guineea Ecuatorială pentru Cupa Mondială de fotbal feminin din Germania, după ce căpitanul reprezentativei Ghanei, Florence Okoe, a afirmat că acestea ar fi bărbaţi, informează publicaţia Ara.

495 afișări
Imaginea articolului Două fotbaliste au fost scoase din lotul Guineei Ecuatoriale, după acuzaţii că ar fi bărbaţi

Două fotbaliste au fost scoase din lotul Guineei Ecuatoriale, după acuzaţii că ar fi bărbaţi (Imagine: FIFA)

Okoe le-a acuzat pe Bilguisa şi Salimata Simpore că sunt de fapt bărbaţi după meciul amical de miercuri, însă cazul nu este unul nou, aceleaşi acuzaţii apărând şi din partea Camerunului sau Senegalului, la Cupa Africii din noiembrie 2010.

FIFA studiază acest caz în a menţionat că în timpul Cupei Mondiale nu va face niciun test pentru sexul jucătoarelor decât în cazul în care există "o dovadă clară" în acest senes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici