Două persoane au fost arestate după atacul asupra echipei Togo

Două persoane au fost arestat de poliţia angoleză în enclava Cabinda, după atacul asupra autocarului echipei de fotbal a statului Togo, a anunţat procurorul provinciei.

17 afișări
Imaginea articolului Două persoane au fost arestate după atacul asupra echipei Togo

Două persoane au fost arestate după atacul asupra echipei Togo (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

"Două persoane au fost arestate. Vom oferi alte amănunte atunci când le vom avea", a declarat procurorul provinciei Cabinda, Antonio Nito.

Autocarului echipei togoleze a fost mitraliat, vineri, de separatişti, în momentul în care a intrat la Cabinda de la Congo-Brazzaville.

Federaţia Togoleză de Fotbal a anunţat că atacul armat s-a soldat cu decesul şoferului unui autocar şi cu nouă răniţi între membrii delegaţiei din Togo. Ulterior, antrenorul secund al naţionalei statului Togo şi ofiţerul de presă şi-au pierdut viaţa din cauza rănilor suferite, iar premierul Gilbert Fossoun Houngbo a anunţat că şoferul despre care se spunea că a decedat este în viaţă.

Fundaşul echipei FC Vaslui, togolezul Serge Akakpo, se numără printre persoanele rănite în atacul armat.

Atacul a fost revendicat de aripa armată a Forţelor de Eliberare din Cabinda (FLEC), o mişcare separatistă activă de 35 de ani în această regiune.

Autorităţile angoleze au promis că măsurile de securitate vor fi sporite, atât la Cabinda cât şi la Luanda, Benguela şi Lubango.

În urma solicitării Guvernului de la Lome, naţionala de fotbal din Togo a părăsit Cupa Africii pe Naţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici