Un responsabil CAF a confirmat decesul a doi dintre membrii staff-ului naţionalei din Togo

Un membru al delegaţiei Confederaţiei Africane de Fotbal (CAF) prezente la Cabinda a confirmat, sâmbătă, pentru AFP, că antrenorul secund al naţionalei statului Togo şi ofiţerul de presă şi-au pierdut viaţa din cauza rănilor suferite, în urma atacului armat asupra autocarului acestei echipe.

26 afișări
Imaginea articolului Un responsabil CAF a confirmat decesul a doi dintre membrii staff-ului naţionalei din Togo

Un responsabil CAF a confirmat decesul a doi dintre membrii staff-ului naţionalei din Togo

"Ofiţerul de presă Stanislas Ocloo şi antrenorul secund Abalo Amelete au decedat la ora 04.00 în această dimineaţă", a declarat Kodjo Samlan, responsabil al CAF însărcinat cu relaţia cu naţionala Togo, care a sosit, sâmbătă dimineaţă, la Cabinda, împreună cu ceilalţi membri ai delegaţiei CAF trimise în Angola.

Şi televiziunea togoleză a confirmat noul bilanţ al atacului de vineri: "doi morţi şi un rănit grav".

Federaţia Togoleză de Fotbal a anunţat, vineri seară, că atacul armat asupra naţionalei acestei ţări, survenit la frontiera dintre Congo şi Angola, în apropiere de enclava Cabinda, s-a soldat cu decesul şoferului unui autocar şi cu nouă răniţi între membrii delegaţiei din Togo. Atacul a fost revendicat de aripa armată a Forţelor de Eliberare din Cabinda (FLEC), o mişcare separatistă activă de 35 de ani în această regiune.

Fundaşul echipei FC Vaslui, togolezul Serge Akakpo, se numără printre persoanele rănite în atacul armat. Akakpo a fost împuşcat cu două gloanţe în spate şi a pierdut mult sânge. Cu toate acestea familia jucătorului a anunţat că starea sa de sănătate este stabilă, el fiind operat cu succes.

Guvernul angolez a promis, vineri, că va lua toate măsurile pentru a garanta securitatea la Cupa Africii pe Naţiuni, care va debuta duminică, iar autorităţile politice şi sportive au demarat, sâmbătă, o anchetă privind acest atac.

De asemenea, Guvernul de la Luanda şi Confederaţia Africană de Fotbal (CAF) au trimis la Cabinda "o importantă delegaţie condusă de ministrul de Interne, însoţit de ministrul Tineretului şi Sporturilor".

Potrivit ultimelor informaţii, oficialii togolezi au decis să renunţe la participarea la Cupa Africii pe Naţiuni, însă ştirea nu a fost confirmat încă oficial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici