Două rivale istorice în sport au făcut front comun şi contestă o decizie a Federaţiei Române de Handbal

Dinamo Bucureşti şi Steaua Bucureşti contestă decizia Comisiei de Discipline a FRH, prin care ambele cluburi au fost sancţionate cu disputarea a două jocuri fără spectatori, pe teren propriu, în urma incidentelor de la Focşani, de la semifinala Cupei României.

219 afișări
Imaginea articolului Două rivale istorice în sport au făcut front comun şi contestă o decizie a Federaţiei Române de Handbal

Două rivale istorice în sport au făcut front comun şi contestă o decizie a Federaţiei Române de Handbal

„Clubul Sportiv Dinamo se raliază poziţiei CSA Steaua Bucureşti vizavi de decizia Comisiei de Disciplină a Federaţiei Române de Handbal din data de 19 martie a.c., prin care ambele cluburi au fost sancţionate cu disputarea a două jocuri fără spectatori, pe teren propriu, în urma incidentelor de la Focşani, de la semifinala Cupei României.

Aşa cum clubul a specificat şi în punctul de vedere solicitat de FRH înaintea şedinţei Comisiei de Disciplină din data amintită, considerăm că incidentele de la Focşani au fost favorizate de unele aspecte organizatorice. CS Dinamo a avut alocate din partea FRH, conform adresei nr. 227/18.02.2019, un număr de 50 de invitaţii (cu titlu gratuit) şi 50 de bilete (contracost) pentru suporteri. Cele 100 de bilete au fost repartizate acelor suporteri dinamovişti care au fost alături de echipă în tot sezonul 2018-2019, inclusiv la meciurile din deplasare jucate în Liga Campionilor, la Thun (Elveţia) şi Lisabona (Portugalia), unde nu a existat vreo problemă de conduită sau vreun reproş din partea organizatorilor. Mai mult, la final fanii noştri au fost aplaudaţi de echipele gazdă pentru contribuţia lor la spectacol.

Precizăm că suporterii echipei Dinamo s-au deplasat la Focşani cu autocare închiriate, care au fost însoţite pe traseu de echipaje ale jandarmeriei. Nu s-au înregistrat incidente sau alte probleme de conduită.

Pentru ceea s-a întâmplat în sală, conform atât Legii 4/2008, art 5, cât şi Regulamentului de Disciplină al FRH, art. 69, responsabilitatea revine organizatorului competiţiei, care nu a fost nici CS Dinamo, nici CSA Steaua.

Pentru aceste motive, CS Dinamo contestă decizia Comisiei de Disciplină a FRH.

În final, trei teme de reflecţie.

1. În momentul evacuării tribunelor, mai mult de jumătate dintre suporterii dinamovişti se aflau în zona de acces control, adică nu intraseră încă în sală. Aveau bilete valabile, plătite. Lor cine le dă banii înapoi?

2. Timp de două etape, suporterii dinamovişti nu ar mai avea dreptul, conform deciziei FRH, să-şi susţină echipa pe teren propriu. O pot face însă fără probleme la meciurile din deplasare, aşa cum s-a întâmplat la meciul de joi, de la Buzău, din etapa a 23-a a Ligii Naţionale. Aproximativ 30 de suporteri dinamovişti s-au aflat în tribune, contribuind din plin la spectacol. Evident, fără să fi existat vreun incident.

3. Între CS Dinamo şi CSA Steaua există o înţelegere vizavi de prezenţa suporterilor la meciurile de handbal disputate în deplasare, pe principiul ”noi nu mergem la ei, ei nu vin la noi!”. FRH cunoaşte acest detaliu foarte important. Dacă ar fi ţinut cont de el, s-ar fi evitat toate aceste discuţii. Dar poate că ”aşa a fost să fie”, se arată într-un comunicat emis de CS Dinamo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici