Două sportive din Rusia, medaliate la JO din 2008, depistate pozitiv în urma probei eşantionului B

Marina Shainova şi Nadezhda Evstyukhina, două sportive din Rusia, medaliate la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, au fost depistate pozitiv cu Turanabol, un steroid anabolizant conceput în Germania de Est, în cadrul eşantionului B a testelor antidoping, anunţă TASS.

277 afișări
Imaginea articolului Două sportive din Rusia, medaliate la JO din 2008, depistate pozitiv în urma probei eşantionului B

Două sportive din Rusia, medaliate la JO din 2008, depistate pozitiv în urma probei eşantionului B (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cele două sportive au fost medaliate în cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008 la proba de haltere, iar anunţul că acestea au fost depistate pozitiv cu Turanabol a fost făcut de unul dintre antrenorii acestora. Marina Shainova a câştigat o medalie de argint la proba de haltere a ediţiei din 2008 a JO, în timp ce Nadezhda Evstyukhina cucerise medalia de bronz.

"Eşantionul B a fost testat pozitiv pentru Turanabol. Nu ne-am decis încă ce vom face, dar, cu siguranţă, medalia va retrasă, iar Marina va fi descalificată. Evstyukhina se află în aceeaşi situaţie", a spus Vladimir Shainov, antrenorul Marinei Shainov, conform TASS.

Turanabolul este derivat din metandrostenolon, având în plus un atom de clorina în pozitia a patra, caredetermină Turanabolul să nu se aromatizeze deloc. În plus metaboliţii săi părăsesc organismul foarte repede, aceasta fiind util mai ales sportivilor care se tem de testele antidoping. Astfel, continuă lista sportivilor ruşi depistaţi pozitiv în cadrul testelor antidoping.

După ce Maria Şarapova a anunţat că a fost depistată pozitiv cu Meldonium, mai mulţi sportiv, în special din Rusia, dar şi din alte ţări au fost depistaţi. Recent, Rusia a fost implicată într-un scandal de dopaj de stat privind Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci din 2014. Grigory Rodchenkov, directorul laboratorului antidoping de la acea vreme care s-a ocupat de testarea a mii de sportivi, a declarat că, personal, a dezvoltat un cocktail de trei substanţe interzise, care, mai apoi, a fost oferit atleţilor ruşi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici