Dr. Ioan Drăgan: Dacă Mutu era prins doar o dată, ar fi scăpat cu avertisment, acum va fi suspendat

Fostul preşedinte al Institutului Naţional de Medicină Sportivă, doctorul Ioan Drăgan, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că atacantul echipei AC Fiorentina, Adrian Mutu, ar fi putut scăpa doar cu avertisment dacă nu ar fi fost testat pozitiv şi a doua oară, după meciul cu Lazio Roma.

23 afișări
Imaginea articolului Dr. Ioan Drăgan: Dacă Mutu era prins doar o dată, ar fi scăpat cu avertisment, acum va fi suspendat

Dr. Ioan Drăgan: Dacă Mutu era prins doar o dată, ar fi scăpat cu avertisment, acum va fi suspendat (Imagine: Mediafax Foto)

"Mutu a fost monitorizat, dar în niciun caz nu putea să rămână în sânge, pentru că această substanţă se elimină repede de tot. Mutu a continuat să o ia, dar o lua pentru slăbire. Nu e o substanţă dopantă, pentru că nu faci mare brânză cu ea. Sibutramina face parte din stimulentele specificate, precum efedrina şi pseudoefedrina, care se găsesc în pastilele din farmacii şi sancţiunile sunt mult mai blânde. Ar fi putut scăpa cu avertisment dacă dovedea că nu şi-a mărit performanţele, ci le-a luat pentru slăbire", a spus Drăgan.

Ioan Drăgan a afirmat că în această nouă situaţie, în care jucătorul român a fost depistat pozitiv a doua oară în acest an, el nu mai poate scăpa de suspendare.

"În aceste circumstanţe, situaţia lui Mutu se agravează, se numeşte dublă încălcare a regulamentului, iar pedeapsa creşte în treaptă. Când s-a operat de menisc a stat trei săptămâni şi a pus nişte kilograme pe el. Un om care are în cap să se dopeze, nu se duce să ia un asemenea produs, ci se duce la cele avansate", a completat Drăgan.

Atacantul Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramină şi în urma unui control antidoping efectuat pe data de 20 ianuarie, după meciul Fiorentina - Lazio, scor 3-2, din Cupa Italiei, în care jucătorul român a marcat două goluri, a anunţat, vineri, Comitetului Olimpic Italian (CONI).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici