Dragomir afirmă că noii proprietari ai Rapidului nu au investit niciun ban în echipă

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că noii proprietari ai FC Rapid, oamenii de afaceri Nicolae Cristescu şi Adrian Zamfir, nu au investit niciun ban de la preluarea clubului.

157 afișări
Imaginea articolului Dragomir afirmă că noii proprietari ai Rapidului nu au investit niciun ban în echipă

Dumitru Dragomir (Imagine: Cosmin Motei/Mediafax Foto)

"Cei de la Rapid nu au investit nimic, reţineţi asta. Am contractele jucătorilor, în perioada asta nu este înregistrat niciun contract. Astea sunt poveşti. LPF a vrut să ajute Rapidul regulamentar. Pentru că pentru mine Rapid era în Liga I. Şi nu o să admit niciodată ca un om, în speţă Duru, să discearnă el pe cine scoate şi pe cine nu scoate din Liga I. Răutatea omenească nu poate să o oprească nimeni. Şi atunci noi am intervenit (n.r. - hotărând disputarea barajului Concordia Chiajna - Rapid). S-ar putea să fi greşit, dar de asta e instanţă supremă. Dar aţi auzit undeva, dacă la judecătorie se dă trei ani, iar la instanţa supremă se dă 13 ani, îi bagă la puşcărie pe ăia care au dat pedepsă de numai trei ani? Dacă s-a greşit, s-a greşit sportiv, unde e vina? TAS a greşit. Noi nu putem trimite o hârtie la ei pentru că nu avem corespondenţă cu TAS. Numai prin federaţie. Cluburile da, dar noi, liga, nu", a adăugat Dragomir.

Totodată, şeful ligii nu crede că Zamfir şi Cristescu aveau semnat un contract de sponsorizare în valoare de trei milioane de euro cu Murfatlar, companie despre care spune că este în insolvenţă. "Să nu îmi spună mie cei de la Rapid că au contract de sponsorizare cu Murfatlar, păi societatea asta e în insolvenţă. Ăia dădeau 3 milioane de euro sponsorizare când sunt în insolvenţă? Ce Dumnezeu! Orice necinste şi nedreptate iese la lumină. Eu am ajutat Rapidul de-a lungul timpului, am căutat chichiţe în regulament, iar ei în permanenţă m-au înjurat", a precizat Dragomir.

Preşedintele LPF a afirmat că actualii proprietari ai FC Rapid au dorit să dispute barajul de menţinere în Liga I cu Concordia Chiajna chiar dacă acum susţin că decizia a fost ilegală şi abuzivă. "Ei nu au fost obligaţi să joace acel baraj. Le-a convenit, vedeţi-vă de treabă! Le-a convenit şi când au luat 200.000 de euro de la mine. Le-a convenit, pentru că nu aveau nici cinci bani să plătească jucătorii, au plătit câţiva numai din banii ăştia", a spus oficialul Ligii.

Oamenii de afaceri Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu au devenit, la 8 iulie, noii proprietari ai FC Rapid, după ce au semnat contractul de vânzare-cumpărare a clubului cu fostul acţionarul majoritar George Copos.

Clubul Rapid traversează de la sfârşitul anului 2012 o gravă criză financiară, care a culminat cu retrogradarea în Liga a II-a, deoarece Administraţia de Licenţiere din cadrul FRF a refuzat să îi acorde licenţa pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I din cauza datoriilor. Totuşi, Rapid a evoluat două etape în Liga I, după ce a câştigat un meci de baraj pentru menţinerea în primul eşalon, între echipa antrenată de Marian Rada, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licenţiere, şi Concordia Chiajna, formaţia retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent).

Disputarea meciului de baraj a fost stabilită, la 6 iulie, de Comitetul Exceutiv al FRF, dar Concordia Chiajna a contestat la TAS organizarea acestei partide, susţinând că echipa ilfoveană este îndreptăţită să evolueze în prima ligă.

TAS a obligat, la 2 august, Federaţia Română de Fotbal să înregistreze CS Concordia Chiajna în campionatul Ligii I pentru sezonul 2013/2014, în locul SC FC Rapid SA. Instanţa de la Lausanne a anulat astfel decizia luată de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal în 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre CS Concordia Chiajna şi SC FC Rapid SA.

Hotărârea TAS a provocat un val de proteste în rândul fanilor rapidişti, care au considerat FRF şi LPF vinovate de retrogradarea echipei favorite. Aproximativ 20 de suporteri ai FC Rapid au intrat, în 7 august, la ora 18.00, în greva foamei la Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu. Ei au anunţat că nu vor înceta acest protest decât atunci când vor demisiona şefii fotbalului românesc, Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu. Alţi circa 70 de fani rapidişti au protestat, luni după-amiază, în faţa sediului Ligii Profesioniste de Fotbal, solicitând demisia preşedintelui Dumitru Dragomir, pe care îl consideră vinovat de situaţia în care se află gruparea giuleşteană, retrogradată de TAS după două etape disputate în Liga I.

Totodată, oficialii FC Rapid au ameninţat că dau în judecată FRF, pentru a-şi recupera prejudiciile produse de retrogradarea echipei, printre care se numără, susţin ei, şi anularea unui contract de sponsorizare cu Murfatlar, în valoare de trei milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici