Dragomir: Becali a vorbit prostii la telefon intenţionat

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că finanţatorul stelist Gigi Becali ştia că are telefonul ascultat şi de aceea a vorbit "numai prostii", ca să trimită procurorii "să caute la fotbal dacă e mizerie sau nu".

39 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Becali a vorbit prostii la telefon intenţionat

Dragomir: Becali a vorbit prostii la telefon intenţionat, pentru că ştia că este ascultat (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu ştiam că suntem ascultaţi la acea convorbire. Şi eu, şi el. Acolo ar trebui să spună că el ştia. Eu i-am spus: «Gigi vezi că eşti ascultat» şi el a început să râdă. Şi a zis «Şi mi se rupe p...». Convorbirea cu Mititelu, când îi cerea să joace cu echipa a doua, a fost la mişto. A vorbit la mişto ca să-i trimită pe procurori pe alte filiere. Tot ce a vorbit Gigi în toate zilele alea au fost numai prostii, pentru că ştia că este ascultat. A făcut-o intenţionat. El a vorbit toate prostiile ca să-i trimită pe aştia să caute la fotbal dacă e mizerie sau nu", a spus Dragomir.

Şeful LPF a afirmat că Gigi Becali este victima unei curse întinse de Direcţia Naţională Anticorupţie din Cluj. "Ce e incriminatoriu de acolo? Pentru ce s-au dat banii, pentru corupţie? S-au dat ca să preîntâmpine o corupţie. Domnule, vedeţi-vă de treabă! Credeţi că întâmplător toată conducerea DNA-ului era din Cluj şi toate astea s-au întâmplat acolo? I s-a dat nadă lui Gigi Becali. După aia el şi-a dat seama, a văzut că a căzut în plasă şi a vorbit ce a vorbit", a precizat Dumitru Dragomir.

Conducătorul ligii a mai spus că se poate redeschide "cazul valiza" şi pe linie sportivă, în cazul în care Gigi Becali este găsit vinovat de justiţie, dar nu crede că se poate ajunge la retrogradarea echipei Steaua. "Domnule, în toată Euroapa se întâmplă asta. Şi la noi 86 de ani a fost voie să se facă aşa ceva. Acum la noi e interzis, dar în Comunitatea Europeană nu e interzis. Şi treaba asta nu are legătură cu DNA-ul. Dacă se dă însă o hotărâre definitivă şi irevocabilă în care Gigi este găsit vinovat, atunci se repune pe rol cazul şi în plan sportiv. Numai în cazul ăsta. Dacă îl găseşte vinovat. Pentru aşa ceva nu cred că se va ajunge la o retrogradare a Stelei. Pentru altceva, poate, dar pentru asta nu. Nici FIFA sau UEFA nu se vor implica pentru că în Europa este admis aşa ceva", declarat preşedintele LPF.

Dumitru Dragomir consideră că problemele lui Gigi Becali legate de premierea adversarelor contracandidatelor la titlu au apărut după ce finanţatorul stelist le-a oferit bani jucătorilor de la Gloria Bistriţa pentru a încurca formaţia Rapid într-un meci. "La noi s-a scos premierea din regulament, pentru că aşa am vrut eu şi cu Mircea Sandu. După ce s-a plimbat Gigi cu sacoşa de bani după jucătorii del a Gloria Bistriţa... El a greşit. Dacă nu se ducea cu banii după ăia de la Bistriţa putea să premieze pe cine vrea el. E bine să nu se mai umple cu bani", a adăugat Dragomir.

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a fost deferit justiţiei, joi, de procurorii anticorupţie, în dosarul "Valiza", alături de alte cinci persoane, între care şi selecţionerul echipei naţionale de fotbal, Victor Piţurcă.

Citeşte şi:

Gigi Becali a negociat cu Adrian Mititelu valoarea "lobby"-lui din valiza pentru jucătorii clujeni

Becali către Lăcătuş: "Ai vorbit cu ăia de la UTA? Dau 30.000 de jucător la victorie!"

Rădoi către Becali: "Am vorbit cu Claudiu Răducanu! Mi-a zis că jucătorii 'sunt' cu noi!"

Gigi Becali, deferit justiţiei în dosarul "Valiza"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici