Dragomir: Dacă preşedinţii de cluburi sunt de acord, vom acorda CCA unu la sută din drepturile TV

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, că unu la sută din banii obţinuţi din vânzarea drepturilor de televizare a meciurilor din Liga I vor fi cedaţi Comisiei Centrale a Arbitrilor dacă preşedinţii de cluburi vor fi de acord cu această propunere în următoarea Adunare Generală.

101 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Dacă preşedinţii de cluburi sunt de acord, vom acorda CCA unu la sută din drepturile TV

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Dragomir a explicat că procentul de 1 la sută nu include suma de 86.000 de euro pe care LPF a hotărât să o acorde CCA pentru şcoala de arbitri. "Ieri am fost chemat de Mircea Sandu şi a venit şi Crăciunescu. Iar Crăciunescu a pus nişte condiţii, o parte au fost acceptate, o parte nu. A solicitat o parte din drepturile de televiziune şi i-am spus că nu am calitatea să promit aşa ceva. Eu am venit cu argumentul că dacă va trebui să dăm bani din drepturile TV şi arbitrilor, atunci să dăm şi jucătorilor că ei fac spectacolul, să dăm şi galeriilor, să dăm la toată lumea. Dar nicăieri în lume nu se dau bani din drepturi nici la jucători, nici la arbitri. Se dau cluburilor, iar ele achită cheltuielile. Acum se aşteaptă prima Adunare Generală a LPF, iar dacă preşedinţii vor fi de acord atunci unu la sută din banii din drepturile TV se va îndrepta către Comisia Centrală a Arbitrilor. Deocamdată, LPF când primeşte banii, în ianuarie, dăm 86.000 de euro către CCA, sumă aprobată de Adunarea Generală pentru şcoala de arbitri", a spus Dumitru Dragomir.

Preşedintele a subliniat că Liga Profesionistă de Fotbal se confruntă cu probleme financiare după ce mai mulţi sponsori s-au retras. El a afirmat că în momentul de faţă nu sunt bani pentru plata salariilor angajaţilor LPF.

"LPF n-a oprit niciun leu din drepturile TV, deci eu n-am bani de salarii, dar dăm la CCA 86.000 de euro. Şi n-avem bani de salarii, ca să ştiţi. Procentul de 6,5 la sută din drepturi, care se cuvine legal LPF, nu l-am oprit niciodată. Toţi banii din drepturi au mers la cluburi. Anul trecut am avut un excedent de 750.000 de euro din penalităţi şi ce s-a mai strâns, bani pe care i-am împărţit cluburilor. Deci noi tot excedentul îl dăm cluburilor, cheltuieli mari nu avem, ne-am gospodărit din sponsorizări. Dar acum mai mulţi sponsori s-au retras şi acum suferim şi noi la salarii. Dacă nu o să avem bani, nu o să plătim salariile până când vin drepturile TV (n.r. - în ianuarie) şi atunci oprim cei 6,5 la sută. Banii din penalităţi se dau 35 la sută federaţiei, iar 65 la sută Ligii. Iar din 65 la sută nu ne ajunge niciodată să plătim salariile la comisii. Cei 35 la sută îi dăm federaţiei conform convenţiei anuale pe care o avem. Noi suntem subordonaţi federaţiei şi ce ne spune aia facem", a precizat Dragomir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici