Dragomir: Este o decizie aproape regulamentară a Comisiei de Disciplină

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, sâmbătă dimineaţă, pentru MEDIAFAX, că decizia Comisiei de Disciplină a FRF de a acorda victoria Stelei cu scorul de 3-0 în meciul cu Rapid, este aproape regulamentară.

7 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Este o decizie aproape regulamentară a Comisiei de Disciplină

Dragomir: Este o decizie aproape regulamentară

"Este o decizie aproape regulamentară a Comisiei de Disciplină. Nu cred că puteau să găsească alt paragraf unde să încadreze ceea ce s-a întâmplat, problema este că a ţinut aşa de mult, mai ales că verdictul îl ştia toată lumea. Decizia asta trebuia dată de data trecută, nu mai trebuia amânat cazul", a spus Dragomir.

Întrebat dacă decizia a fost influenţată de antepronunţările preşedintelui FRF, Mircea Sandu şi a preşedintelui Traian Băsescu, Dragomir a răspuns: "Nu vreau să mă bag în astfel de speculaţii, nu este treaba mea. Cert este că este vorba de un precedent foarte periculos. De acum huliganii să lase brichetele acasă şi nu numai. Chiar şi o pungă de semninţe dacă este aruncată din tribune şi loveşte un arbitru sau un jucător, meciul trebuie întrerupt. Asta este clar".

Dragomir consideră că nu s-a decis titlul vineri noapte. "Nu s-a decis titlul aseară, dar organele competente trebuie să-l identifice, să-l aresteze şi să-l condamnez pe cel care a aruncat cu bricheta. Instanţele sportive şi-au făcut datoria".

Oficialul LPF a apreciat că este dreptul Rapidului să ceară despăgubiri. "Este dreptul Rapidului să ceară despăgubiri. Este mare suma, dar este dreptul lor".

Dragomir consideră că nu este retroactiv cazul cu şurubul care l-a lovit pe rapidistul Vladimir Bozovici, deoarece "Comisia nu mai poate judeca ce s-a întâmplat într-o partidă din tur".

Comisia de Disciplină a FRF a decis, vineri noapte, după o şedinţă de aproape nouă ore, să acorde victoria Stelei, cu scorul de 3-0, în derbiul cu Rapid, întrerupt în minutul 74, la scorul de 1-0, pentru giuleşteni, după ce arbitrul Alexandru Deaconu a fost lovit cu un obiect din tribună. Sancţiunea a fost dictată în baza articolului 83.2, raportat la art. 34 din Regulamentul disciplinar al FRF, iar FC Rapid a fost amendat şi cu o penalitate de 3.500 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici