Dragomir: Liga I va fi mică de tot, multe echipe nou-promovate având probleme financiare

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a anunţat, marţi, că următoarea ediţie a Ligii I va avea un număr mic de echipe deoarece în afară de formaţiile care nu au primit licenţă mai sunt altele, în special nou-promovatele, care au probleme financiare şi nu vor putea să îşi desfăşoare activitatea.

4470 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Liga I va fi mică de tot, multe echipe nou-promovate având probleme financiare

Dragomir: Liga I va fi mică de tot, multe echipe nou-promovate având probleme financiare (Imagine: Cosmin Motei/Mediafax Foto)

Întrebat dacă este clară situaţia echipelor Rapid şi Universitea Cluj, care nu au primit licenţa pentru sezonul următor, Dumitru Dragomir a răspuns: "Din câte am auzit eu prin federaţie nu se mai poate face nimic. Nu ştiu dacă Liga I rămâne cu 16, cred că va fi mică de tot. În afară de cele care n-au primit licenţa avem semnale că sunt multe care nu pot să îşi desfăşoare activitatea. Mai ales cele care promovează în Liga I. Legat de câte echipe vor fi în Liga I, ne va pune în faţa unui fapt împlinit comisia de licenţiere a federaţiei. Noi, Liga, nu avem nicio soluţie să contracarăm. În niciun fel. Şi după părerea mea nici federaţia, dar s-ar putea să greşesc".

Din punct de vedere regulamentar, FRF nu poate renunţa din sezonul viitor la licenţierea echipelor care nu participă în cupele europene, dar Dumitru Dragomir susţine că a mai văzut "lucruri făcute pe picior şi transformate în regulamente". "Nu se poate, dar eu am văzut multe lucruri făcute pe picior transformate în statute şi în regulamente. Dar nu este regulamentar. Pentru cele care participă în cupele europene ne-am interesat şi nu se poate scoate licenţierea. În Grecia, sunt acum opt echipe care nu au luat licenţierea şi sunt retrase de pe prima scenă a fotbalului elen", a pus Dragomir.

Partidele echipei Viitorul Constanţa cu Steaua şi Dinamo au fost sută la sută corecte în opinia preşedintelui LPF, care a explicat că nimeni nu poate fi obligat să folosească anumiţi jucători. "Meciurile au fost 100 la sută corecte. Numai că, la final echipele îşi menajează jucătorii. Să zicem că moral nu este în regulă, dar regulamentar nu ai ce să le faci. Ei au jucat cu jucători legitimaţi la Steaua, nu poate nimeni să îi oblige nimeni să joace cu X sau Y. Aşa şi Bayern a jucat cu rezervele înainte de Liga Campionilor", a adăugat Dragomir.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici